Vágólapra másolva!
Fordulatos, az utolsó pillanatokig izgalmas mérkőzésen a magyar jégkorong-válogatott 3-3-as döntetlent játszott az esélyesebb házigazda francia csapat ellen az amiens-i divízió I-es világbajnokságon.

Eredmény, divízió I-es jégkorong-vb, 3. forduló:
Franciaország - Magyarország 3-3 (1-1, 2-1, 0-1)
gól:
F. Rozenthal (13.), Barin (23., 30.), illetve Ocskay (19.), Ladányi (21.), Palkovics (53.)

A hazai közönség buzdítása közepette nagy iramban kezdett a francia csapat, és sorra gördültek a veszélyes akciók. Szuper szenzációsan védett, arról nem ő tehetett, hogy a 13. percben megszerezte a vezetést a francia válogatott. Gröschl került a büntetőpadra, majd Desrosiers komoly kísérlete lecsorgott Szuperről, és az egyedül hagyott amiens-i csatár, Francois Rozenthal közelről a fekvő magyar kapus fölött emelte a korongot a hálóba.

A folytatásban is szorongattak a hazaiak, ám a szünet előtti ellentámadásnál Ocskay egyenlített úgy, hogy a hálóőr lába között csúsztatta a pakkot a kapuba.

A második játékrész 55. másodpercében Vas Márton szemfüles koronglopása után Ladányi talált be, így fordítottak a vendégek. Az öröm nem tartott sokáig, mert Barin lövése Szélig lábáról pattant át Szuperen. Állandósult a francia mezőnyfölény, a magyarok alig jutottak ki saját harmadukból. "Félidőben" az offenzíva újabb fordulatot eredményezett: Sille mögött Barin csúszott a kapu elé, pontosan jött Maurice Rozenthal passza, és Szuper tehetetlen volt.

A zárófelvonás két magyar ziccerrel indult, Hoffmann és Gröschl azonban kihagyta őket. A túloldalon Desrosiers is betalálhatott volna, de fölébombázott. Aztán Tardif és Palkovics előtt adódott helyzet, előbbinél Szuper védett, míg a magyar csatár célt tévesztett. De nem az 53. percben! Ocskay mesteri centerezését vágta egyből a hálóba (3-3).

A hajrában főleg a hazaiak támadtak, de Szuper továbbra is zseniális volt. Az utolsó percben még Ocskay szerezhetett volna gólt, azonban mellélőtt éles szögből.

A döntetlen azt jelenti, hogy a magyarok továbbra is veretlenek, ám a szlovák Rudolf Lauff játékvezetőnek bizonyára meg kell majd magyaráznia, miért nem állított ki egyetlen franciát sem, pedig voltak szabálytalanságok hazai részről is. Ezt egyébként Pat Cortina szövetségi kapitány is szóvá tette.

"Szinte maradéktalanul elégedett vagyok a mutatott játékkal. Sajnos, a második harmadban több védelmi megingásunk volt, amit a franciák könnyedén kihasználtak. Ezt leszámítva példamutató volt, ahogy küzdöttünk. Iszonyúan bosszant, hogy egyetlen emberelőnyt sem kaptunk. Mondtam a bírónak a lefújás után, hogy legközelebb jobban figyeljen, mert a magyarok is itt vannak a vb-n, nem csak a hazaiak és a németek. Mi is tudunk játszani! Értékes ez a döntetlen, mert így szinte biztos, hogy a mezőny első felében zárunk."

A pénteki szünnap után szombaton 20 órakor a magyarok a feljutásra esélyes németekkel mérkőznek.

További eredmények:
Németország - Nagy-Britannia 8-0 (4-0, 1-0, 3-0)
Japán - Izrael 7-1 (1-0, 3-1, 3-0)

Az állás a 3. forduló után:
1. Németország 6 pont (23-2)
2. Magyarország 5 (15-6)
3. Franciaország 5 (8-4)
4. Japán 2 (8-9)
5. Nagy-Britannia 0 (3-13)
6. Izrael 0 (3-26).