Vágólapra másolva!
Afféle "részletes" hajrával ér véget az alapszakasz a férfivízilabda ob I-ben, hiszen a héten három játéknapra elosztva rendezik meg a 2005/06-os idény 22., utolsó fordulójának mérkőzéseit.

Szerdán a Szeged és a Ferencváros száll vízbe egymás ellen, s a találkozónak csak a vendéglátók szempontjából van valós tétje, mivel a fővárosi gárda már sem előrébb, sem hátrébb nem tud kerülni a hatodik pozíciónál, míg a csongrádi alakulatnak éppenséggel ezen a meccsen múlik a negyedik helye, ily módon pedig részvétele a jövő héten kezdődő rájátszás elitnégyesében.

Ahová a már biztos alapetapgyőztes, eddig 40 pontot gyűjtött bajnoki címvédő Honvéd, továbbá az egymással a második helyért öldöklő csatát folytató Eger és Vasas is bejutott, viszont a jelenlegi negyedik Újpest sorsa a Szegedtől függ.

Tudniillik az UTE már a múlt héten befejezte az "alapvetést", amennyiben a 22. forduló előrehozott meccsén 13-6-ra verte a szebb napokat látott BVSC-t, s 28 pontjával a Szeged elé állt, amely 26 ponttal várja a zárókört.

A képlet egyszerű a Szegednek: ha kikap vagy döntetlent játszik a zöld-fehérekkel, csak ötödik, ha győz, viszont nemcsak befogja az Újpestet, de meg is előzi, minek utána az egymás elleni mérleg (egy döntetlen mellett egy szegedi diadal) neki kedvez.

Egy találkozó jut péntekre is, méghozzá a pólós dramaturgia jegyében az utolsó forduló legizgalmasabb párosításában az Eger ütközik meg a Vasassal. Vagyis a hevesi megyeszékhelyen derül fény az alapszakasz másodikjának kilétére, aminek a jelentősége abban áll, hogy amelyik csapat előrébb végez, az kezdheti a rájátszásos párharcot odahaza, tehát élvezheti a hazai medence (olykor persze inkább csak elvi és nem gyakorlati) előnyét.

Pillanatnyilag mindkét gárdának 37 pontja van, ám mivel az Eger az első meccset a Komjádi uszodában vendégként megnyerte, most odahaza számára a döntetlen is elegendő a második helyhez.

A további három mérkőzésnek különösebb jelentősége nincs, bár e megállapítás alól a Szolnok és a tőle a nyolcadik helyet elvenni akaró újonc Pécs alsóházi rangadóját a két fél akár okkal tekintheti a saját szempontjából kivételnek.

Az ob I 22. fordulójának műsora:
szerda:
Szeged-Beton VE - Betonút-FTC 18 ó

péntek:
Brendon-Fenstherm-ZF-Eger - TEVA-VasasPlaket 19.45 ó

szombat:
Domino-BHSE - Legrand-Szentesi VK, Kőér utca 18 ó
Szolnoki Főiskola VSC - PVSK-Fűszért 18 ó
Neptun VSC - OSC-Kaposvár, Szőnyi út 18.30 ó