Vágólapra másolva!
Az új rendszerű férfikézilabda NB I alapszakaszának első helye a tét a szerdán 18 órakor kezdődő MKB Veszprém-Pick Szeged csúcsrangadónak.

A reguláris szakaszból ez az egyetlen mérkőzés van hátra, és a Tisza-partiak eddig százszázalékosak, míg a Bajnokok Ligájában a szombati elődöntő-visszavágón elbúcsúzó Veszprém is csupán csak a riválistól kapott ki.

A két gárda december 17-én Szegeden találkozott, akkor 12-13-as félidő után a Pick nyert 27-24-re. A hazaiaktól főleg a légiósok sziporkáztak: Krivokapic hat, Andjelkovic, Matic és Mezei négy-négy gólt dobott. Az MKB-ban Lazarov kilencszer, az ex-szegedi Buday pedig ötször volt eredményes.

Amennyiben a Szeged pontot szerez, vagy csak két góllal kap ki, akkor megnyeri az alapszakaszt, és a rájátszásban végig élvezheti a hazai pálya előnyét. Mivel az elmúlt években a Pick otthon nem talált legyőzőre, ez cseppet sem elhanyagolható szempont. Igaz ez a riválisra is: a Veszprém az utóbbi szezonokban úgy tudott bajnok lenni, hogy hazai csarnokában nagyobb arányban verte a Szegedet, mint ahogy kikapott a Tisza-parti városban.

A mostani évadtól a rájátszás megváltozik. Az alapszakasz első helyezettje játszik a nyolcadikkal, a második a hetedikkel, a harmadik a hatodikkal, a negyedik pedig az ötödikkel. A párharcok két győzelemig tartanak, a fináléban már három siker kell.

A mostani első játszik majd a Nyíregyházával, a második a Komlóval, míg a harmadik Dunaferr és a negyedik PLER-Airport megnyerve első playoff-csatáját 1-0-ra vezet a Tatabánya-Carnonex, illetve a Debrecen ellen.