Vágólapra másolva!
Tizenhét fős csapatnak, benne 11 tavalyi világbajnoknak vezényel olaszországi edzőtáborozást a jövő héten Szilágyi Péter, a nőivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A franciák (11-1) és az angolok (16-4) ellen aratott, az erőviszonyok ismeretében amúgy el is várt győzelem után az olimpiai bajnoki címvédő vendégeként utazik vasárnap Triesztbe a magyar együttes, amelyből a 2005-ös vb-aranyérmesek közül két játékos, az anyai örömök előtt álló Kisteleki Dóra, továbbá a junior válogatott Tomaskovics Eszter hiányzik.

"Tomaskovicsnak a korosztályos csapattal vannak kötelezettségei Franciaországban, de kimaradásának szó szerint súlyosabb oka is van: hadd fogalmazzak finoman úgy, hogy kondicionális problémákkal küszködik. Megjegyzem, mások is a válogatottban, úgyhogy az itáliai edzőtábor nem csupán a gyakorlást szolgálja, az összeszokottságot javíthatja, hanem abban is segíthet, hogy mielőbb eltűnjenek a némelyeknél tapasztalható úszásbeli gondok, a súlyfelesleget jelentő kilók" - mondta Szilágyi Péter, aki tovább keresi az optimális csapatot, amellyel június 5-től megkezdi a felkészülést az augusztusi Világkupára és a szeptemberi Európa-bajnokságra.

Trieszt előtt, még e hét szombatján, Budapesten edz a válogatott, sőt vasárnap délelőtt is lesz tréning, majd busszal kel útra a társaság Olaszországba. Ott csatlakozik a társakhoz a két idegenlégiós, az egyformán Firenzében pólózó Stieber Mercedes és Drávucz Rita. A keret magját a vb-győztesek adják, régi-új arc ugyanakkor Primász Ágnes, Györe Anett, Győry Eszter, és bár a franciák ellen már bemutatkozott Brávik Henriett, az angolokkal szemben pedig Bujka Barbara, ők gyakorlatilag újoncnak számítanak a csapatban.

Az együttes az egyhetes táborozás alatt délelőttönként közösen gyakorol az olaszokkal, délutánonként edzőmeccseket játszik a házigazdákkal, egy ízben pedig, április 6-án, csütörtökön hivatalos mérkőzést is vív a két válogatott.

A keret:
kapusok: Brávik Henrietta (Dunaújváros), Horváth Patrícia (Honvéd), Serfőző Krisztina (Eger)
mezőnyjátékosok: Drávucz Rita, Stieber Mercedes (Firenze), Bujka Barbara, Györe Anett, Pelle Anikó, Valkay Ágnes (Honvéd), Benkő Nóra, Benkő Tímea, Brávik Fruzsina, Primász Ágnes, Zantleitner Krisztina (Dunaújváros), Győri Eszter, Tóth Andrea (Szentes), Takács Orsolya (BVSC).