Vágólapra másolva!
Székesfehérvárott az Albacomp könnyű győzelmet aratott a Körmend felett. A hazaiak az első két harmadban megszerzett előnyüket végig megtartották, és könnyedén verték Vas megyei ellenfelüket a férfikosárlabda-bajnokság rangadóján.

Férfikosárlabda-bajnokság
Albacomp - Lami-Véd Körmend 99-75 (26-18, 25-15, 27-24, 21-18)
Székesfehérvár, 2300 néző
v.: Földházi, Benczúr, Pálla
legjobb dobók: Spivey 25/6, Bencze 19, Nisavics 14, illetve Lopatka 24, Archie 15, Hunter 12,

Hatalmas dobópárbajt folytatott a két csapat rögtön a mérkőzés elején, de több ponttal egyik gárda sem tudott elszakadni a másiktól. A hosszú percekig tartó szoros csatából a hazaiak jöttek ki jobban, és a negyed vége előtti utolsó pár perc jó játékának eredményeként nyolc pont előnnyel várhatták a folytatást.

A szünet után is lendületben maradt az Albacomp, viszont Trummer két hárompontos dobásának köszönhetően tartotta lépést a Körmend. Ezután több percig nem sikerült egyik csapatnak sem a gyűrűbe találnia, majd ismét a székesfehérváriak tudtak átlendülni a holtponton, és magabiztos előnnyel zárták a játékrészt (51-33).

A harmadik negyed elején kapkodóan kezdtek a két együttes játékosai, ami sok hibával párosult. A negyedik percre aztán már húsz pontra nőtt Benczéék előnye, és a gyenge védekezésnek köszönhetően szórták a pontokat a csapatok. Ennek ellenére a Körmend nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez, és kevés esélye volt, hogy az utolsó tíz percben befogja az Albacompot.

Az utolsó felvonást nagy lendülettel kezdték a vendégek, de zsinórban dobott tíz pontjuk ellenére sem tudtak felzárkózni, mert Spivey vezérletével a Fejér megyei gárda a mérkőzés végére is megőrizte tetemes előnyét, és magabiztosan nyerte a rangadót.

További eredmény:
Debreceni Vadkakasok - ZTE KK 105-73 (35-17, 25-26, 12-11, 33-19)

(MobilPress)