Vágólapra másolva!
Az MKB Veszprém kézilabdacsapata bízik benne, hogy vasárnap sikerül olyan eredményt elérnie a spanyol Portland San Antonio elleni férfi Bajnokok Ligája-elődöntőben, amellyel komoly esélye lesz a fináléba jutátásra. A visszavágót jövő szombaton rendezik Pamplonában.

A magyar együttes vezetőedzője, Zdravko Zovko elmondta, érzése szerint a játékosok egyre jobb formában vannak, és éhesek a nemzetközi sikerre. "Az elmúlt hetekben szinte csak erre a párharcra összpontosítottunk, és becsülettel felkészültünk a spanyolok ellen. Szoros párharc lesz, és nem az a fontos, hogy mi lesz állás az első felvonás után, hanem hogy ki örül a visszavágót követően" - mondta a horvát szakember.

A veszprémiek a negyeddöntőben a francia Montpellier-t ejtették ki, miután idegenben 23-21-re kikaptak, majd otthon 27-22-re nyertek. A nyolcaddöntőben a dán Aarhus nem jelentett akadályt, hazai pályán 30-21-es, vendégként 31-28-as siker született. A csoportmeccsek alatt csak egyszer szenvedett vereséget a magyar bajnok a szintén elődöntős spanyol Ciudad Realtól (34-23), ám ez is elég volt számára az első helyhez.

Az előző két idényben a Veszprém negyeddöntős volt (a Ciudad Real kétszer oda-vissza verte), előtte pedig elődöntős, akkor a mostani rivális volt a végállomás. A 2001/02-es szezonban ugyan sikerült a Portlandot az elődöntőben kiejteni, ám a Magdeburg a fináléban jobb volt.

A Portland San Antonio a negyeddöntőben a címvédő Barcelonát, a 16 között pedig egy másik spanyol együttest, az Ademar Leont búcsúztatta, vagyis a kieséses rendszerben még ki sem mozdult hazájából. Tavaly a nyolcaddöntőben esett ki a gárda - a Barcelonával szemben -, míg 2004-ben kettős győzelemmel nyerte meg a KEK-et. A 2002/03-as kiírásban a BL-elődöntőben a Veszprém 28-20-as vereség után hiába nyert 30-26-ra, a spanyolok kerültek a fináléba, ahol aztán alulmaradtak a Montpellier-vel szemben. Egy szezonnal korábban is összetalálkozott a Veszprém és a Portland San Antonio, ám akkor az elődöntőből a magyar bajnok ment tovább: 27-19 volt a Bakonyalján, és 27-21-es vereség a spanyol gárda otthonában. A finálét végül a Magdeburg nyerte. A Portland az 1999/2000-es KEK-döntőben is összefutott magyar klubbal, a Dunaferr hiába nyert otthon 26-20-ra, idegenben kikapott 28-19-re.

A másik ágon a Ciudad Real a német Flensburg-Handewitt csapatával találkozik, az első összecsapást a spanyoloknál tartják.