Vágólapra másolva!
Kedden Olaszországba repült a Domino-BHSE férfivízilabda-csapata, hogy szerdán 21 órától Camogliban megvívja Euroliga-negyeddöntős párharcának első ütközetét a Pro Reccóval. A Vasas ugyancsak itáliai riválissal, a Savonával küzd meg, először idehaza, a Komjádi uszodában szerda este 8 órától.

A két összecsapás magyaros jellegét tovább erősíti, hogy a tavaly az első számú európai vízilabdás sorozatban másodikként végzett Honvéd mostani ellenfelénél játszik az athéni olimpiai bajnok Madaras Norbert és a vb-ezüstérmes, a Reccóhoz éppen a Kőér utcából kiszerződött Szívós Márton is.

Utóbbi már kétgólos győzelemmel is beérné, kérdés persze, hogy ez mire elegendő, hiszen Kovács István hét ötkarikás aranyérmest is felvonultató csapata az április 19-i budapesti visszavágón - ha a tőle megszokott magas színvonalú pólót játssza - szinte bármekkora hátrány ledolgozására képes lehet.

A Vasas sincs könnyű helyzetben, hiszen idehaza kell minél tetemesebb, a Final Fourba, vagyis a legjobb négy közé jutással kecsegtető előnyre szert tennie azzal a Savonával szemben, amelyben a világ - általános megítélés szerint - jelenlegi két legjobb vízilabdása, az olasz együtteshez éppenséggel az angyalföldi gárdától kiigazolt Kásás Tamás, a kétszeres olimpiai bajnok magyar klasszis és a félelmetes lövőerejű, bár kissé öntörvényű szerb Aleksandar Sapic is játszik.

A TEVA-VasasPlaket - Savona meccset egyenesben közvetíti a Sport1 televízió, míg a Petőfi Rádió 20 óra 22 perctől jelentkezik élőben a Komjádi uszodából, majd Camogliból, a Pro Recco - Domino-BHSE találkozóról.