Vágólapra másolva!
Hat góllal verte olasz ellenfelét a Domino-BHSE a nőivízilabda LEN-kupa középdöntő utolsó mérkőzésén. A magyarok az első negyedben szerzett előnyüket a harmadikban megduplázták, és így a 8-2-es eredménynek köszönhetően csoportelsőként jutottak tovább. A házigazda Dunaújváros négy góllal kikapott az olasz Orizzonte Cataniától a BEK középdöntőjének harmadik, zárófordulójában, így a második helyen lépett tovább a kvartettből.

LEN-kupa, középdöntő, E csoport, 3. forduló:
Domino-BHSE-Polo - Ortigia (olasz) 8-2 (4-1, 1-1, 3-0, 0-0)
Kőér utca, 100 néző
vezette: Cabello (spanyol), Süngü (török)
gól: Pelle 3, Tomaskovics 2, Györe 1, Valkay 1, Kiss 1, illetve Lorenz 1, Gottardi 1
előnyök: 8/1, illetve 11/1
büntetők: 1/1, illetve 0

A továbbjutás volt a tét a két együttes között, így rendkívül idegesen kezdtek a csapatok. Néhány kihagyott emberelőnyös helyzet és kapufa után Pelle Anikó egy szép húzással az ötödik percben szerezte meg a vezetést a magyaroknak. Ezt még az olaszok ki tudták egyenlíteni Lorenz góljával, ám a zsinórban elért három találatnak köszönhetően magabiztos előnnyel zárta a negyedet a Domino.

A folytatásban Valkay Ágnes távoli lövésével tovább nőtt a megszerzett előny, de ekkor kisebb gödörbe kerültek Györe Lajos lányai. Rendkívül hatékony védekezésüknek köszönhetően azonban még egy kettős emberhátrányt is sikerült kibekkelniük, így döntetlenre hozták ezt a nyolc percet.

A szünet után egy Tomaskovics-góllal nyitott a BHSE, majd hosszú gólcsend következett. Aztán a vége előtt előbb Györe büntetőből, majd Pelle távoli lövésével már hat gólra nőtt a magyarok előnye.

Az utolsó felvonásban az olaszok mindent megpróbáltak a hátrány csökkentése érdekében, de szinte minden akciójuk kapufával végződött. A Honvéd ekkor már kicsit könnyelműen játszott - Bujka emberelőnyös helyzetben rontott ziccert -, de a győzelme így sem forgott veszélyben.

A körbeverések eredményeként a Domino ezzel a sikerével csoportgyőztesként jutott tovább.

BEK, dunaújvárosi középdöntő, D csoport, 2. forduló:
Dunaújvárosi Főiskola-ELCO - Orizzonte Catania (olasz) 5-9 (0-1, 0-1, 1-4, 4-3) (video)
a magyar góldobók: Szűcs 3, Primász, Varga 1-1 Donk Gouda (holland)-Nancy (francia) 16-10 (4-5, 5-1, 5-1, 2-3)

a csoport végeredménye: 1. Orizzonte Catania 6 pont, 2. Dunaújvárosi Főiskola-ELCO 4, 3. Donk Gouda 2, Nancy 0

A csoport első két helyezettje jutott tovább.

Mobilpress