Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A címvédő Alba Volán-FeVita 4-0 nyert a vendég Újpest ellen a jégkorong Borsodi Liga döntőjének harmadik, székesfehérvári mérkőzésén, és így 2-1-re vezet a négy győzelemig tartó párharcban.

Döntő, 3. mérkőzés:
Alba Volán-FeVita - Újpest 4-0 (0-0, 3-0, 1-0)
gól:
Palkovics (23.), Ocskay (31.), Rajz (31.), Gröschl (42.)
a négy győzelemig tartó párharc állása: 2-1 az Alba Volán javára.

Jobban kezdett az Alba Volán, majd később az Újpest is felpörögött. A játékrész derekán csak a szerencse mentette meg a góltól a trónkövetelőt, amely aztán öt másodperccel a szünet előtt majdnem vezetést szerzett, ám Budai bravúrral mentett.

A második harmad elején emberelőnyben megszerezte a vezetést a hazai együttes, Ocskay középre adását Palkovics vágta a bal alsó sarokba. Állandósult a székesfehérváriak fölénye, és a 31. percben 52 másodperc alatt sikerült duplázni. Előbb Ocskay szép mozdulattal lőtt a léc alá, majd Rajz éles szögből mattolta Sájevicset, akit az eset után Bernei váltott a kapuban.

A harmadik harmadot is Alba-találat vezette be, Gröschl talált be a kapu előtti tömegben, így korán eldőlt a találkozó. A folytatásban már egyik csapat sem erőltette a támadásokat. A hajrában a vendégek kettős emberelőnyben játszhattak, de Budai ekkor is jól védett.

Az Újpest, akár csak az első összecsapáson, megint nem tudott gólt lőni idegenben. A negyedik mérkőzésre kedden 18 órakor kerül sor a Megyeri úton.

A Borsodi Liga bronzcsatájának 2. mérkőzésén:
Ferencváros - DAC-Invitel 3-2 (0-1, 1-1, 2-0)
a három győzelemig tartó párharc állása:
2-0 a Ferencváros javára.

A következő mérkőzést kedden 18 órakor Dunaújvárosban rendezik.

Mindent egy helyen az Eb-ről