Vágólapra másolva!
Kassai György, a Ferencváros jégkorongszakosztályának vezetője a csapat előtt bejelentette lemondását, a játékosok pedig ezt követően úgy döntöttek, mégis elutaznak az Alba Volán-FeVita elleni, 18 órakor kezdődő székesfehérvári bajnoki elődöntő első felvonására.

"Valóban lemondtam, hiszen, ha az én személyem az akadálya a ferencvárosi jégkorongszakosztály fejlődésének, akkor senkinek sem akarok az útjába állni" - mondta Kassai György. "Elismerem, hogy a játékosoknak három és fél havi járandóságukkal tartozunk. Megígértem, hogy rendezzük a tartozást, ígéretemet nem tudtam betartani, mert velem szemben sem tartották be többen az ígéretüket, így nem jutottam hozzá ahhoz az összeghez, ami a helyzet normalizáláshoz szükséges lett volna."

Kassai hozzátette: sajnálja a történteket, szerinte, annak, aki igazán szereti a sportot és a Ferencvárost, nem jut eszébe sztrájkolni. "Más sportolóknak is tartoznak, de az igazi sportembereknek nem jut eszükbe tiltakozni. A mi játékosaink amatőrök, minden nap este 7-től edzettek, napközben volt lehetőségük dolgozni és annyit keresni, hogy ne legyenek anyagi gondjaik. Úgy érzem, a tartozásunk összege játékosokra lebontva nem olyan mértékű, hogy emiatt el kellett volna távolítani engem."