Vágólapra másolva!
A múlt héten eldőlt, hogy a Győri Graboplast ETO KC és a Dunaferr nem juthat be a női kézilabda Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé, és az is biztossá vált, hogy a győri alakulat a harmadik helyen végez a csoportjában, így a KEK negyeddöntőjében folytathatja. Ezzel pedig a zárófordulóra magyar szempontból egyetlen kérdés maradt: a dunaújvárosi együttes igazolja-e a papírformát a szerb-montenegrói Knjaz Milossal szemben, vagyis követi-e a Győrt a KEK-be.

A B csoportban szereplő Dunaferr a vasárnapi ellenfelét január 21-én 27-24-re verte idegenben, így minden esélye megvan arra, hogy a jelenleg kétpontos hátrányban lévő riválisát megelőzi a végelszámolásnál.

A Győr a D csoportban már biztosan harmadik lesz, mivel a pillanatnyilag negyedik helyezett Dinamo Volgogradnak két ponttal kevesebbje van, a két együttes összevetése pedig a magyaroknak kedvez (Győr-Volgograd 25-23, Volgograd-Győr 19-21).

A KEK-ben a Vácnak nagy valószínűséggel a hétvégi lesz az utolsó mérkőzése a jelenlegi sorozatban, mivel a norvég Skien otthonában a múlt héten 14 gólos vereséget szenvedett. Ebben a kupában folytathatja viszont a szereplését a Győr, illetve a Dunaferr, amennyiben harmadik lesz a BL-csoportjában.

Az EHF-kupában érdekelt három magyar csapat egyformán jó eséllyel várhatja a visszavágót, még a legkisebb különbségű győzelmet arató Debrecen is nyolcgólos előny birtokában utazhat a lengyelországi Chelmbe. A KEK és az EHF-kupa negyeddöntőjének sorsolását kedden tartják, Bécsben.

A magyarok hétvégi programja:
szombat:
BL, D csoport, 6. utolsó forduló:
Győri Graboplast ETO KC - Aalborg (dán) 16.15

A csoport állása az 5. forduló után: 1. Aalborg 7 (153-138), 2. Kometal Szkopje (macedón) 7 pont (145-131), 3. Győr 4, 4. Dinamo Volgograd (orosz) 2

EHF-kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Lublin (lengyel) - Debrecen 17 ó (1. mérkőzés: 16-24)
FTC - Ankara (török) 18 ó (46-32)
RK hummel (szerb-montenegrói) - Cornexi-Alcoa-HSB Holding 18 ó (19-36)

KEK, a negyeddöntőbe jutásért, visszavágó:
Vác - Skien (norvég) 17 ó (23-37)

Vasárnap:
BL, B csoport, 6. utolsó forduló:
Dunaferr - Knjaz Milos (szerb-montenegrói) 13 ó

A csoport állása: 1. Slagelse (dán) 8 pont, 2. Lada Toljatti (orosz) 6, 3. Dunaferr 4, 4. Knjaz Milos 2