Vágólapra másolva!
Noha az első félidőben remekül játszott és ötgólos előnyt szerzett, végül mégis pont nélkül maradt a Győri Graboplast ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligájában szombaton rendezett, Kometal Szkopje elleni hazai mérkőzésén.

Női kézilabda BL, D csoport, 5. forduló:
Győri Graboplast ETO KC - Kometal Szkopje (macedón) 26-28 (17-12)
Győr, 3 ezer néző
v.: Robert Krasna, Tomo Vodopives (mindkettő szlovén)
Győr:
Herr O. - Görbicz 7/4, Bradeanu 5, Dokic 1, Vérten 2, Mörtel 4, Kovacsicz 4. Csere:Petróczi (k), Bódi, Temes 3/3, Maria Lazer, Juhász.
Szkopje: Kolesnik - Radulovic 3, Todorovska 5, Platon 3, Özel 9/1, Bujanova 3/2, Loki 1. Csere: Lukovic (k), Amorim 1, Nahcivanli, Portyanko 3, Rayhel.
büntető:
9/7, illetve 4/3
kiállítás:
12, illetve 14 perc

A csoport állása:
1. Szkopje 7 pont/5 mérkőzés
2. Aalborg (dán) 5/4
3. Győr 4/5
4. Volgograd (orosz) 2/4.

A győri csapat hatékony védekezéssel gyorsan elbizonytalanította ellenfelét, amely pedig a két csapat január 7-ei találkozóján tíz góllal (32-22) bizonyult jobbnak. Ezúttal a 12. percben már 5-2-re vezetett a magyar együttes, majd a folytatásban is szervezetten kézilabdázott, ennek köszönhetően őrizte előnyét, sőt a pihenőre még két találatnyit hozzá is tett a különbséghez.

A folytatás viszont annál rosszabbul alakult, a Győr a hetedik percben szerezte első gólját a második félidőben, miközben a Szkopje folyamatosan zárkózott fel. A macedón alakulat a tizedik percre utol is érte a magyar csapatot (18-18), amely Róth Kálmán vezetőedző időkérése és tanácsai ellenére továbbra sem találta a ritmust. A későbbiekben egy-egy alkalommal még a vendéglátó csapatnál volt az előny, aztán a Szkopje három találattal elhúzott, s előnyét meg is tartotta. A győri játékosok elbizonytalanodtak, egyre többet hibáztak, időnként pedig még durvák is voltak.

Amennyiben a csoport vasárnapi mérkőzésén a dán Aalborg hazai pályán nyer a Dinamo Volgograd ellen, a Győr biztosan nem kerülhet oda a továbbjutást érő első kettő hely valamelyikére. A magyar csapat az utolsó fordulóban, jövő szombaton éppen az Aalborgot fogadja.

A Szkopje elleni mérkőzés előtt sajtótájékoztatón jelentették be, hogy július 1-jétől Győri Audi Hungaria ETO KC néven szerepel a város bajnok és kupagyőztes csapata. Johannes Roschek, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: cége a labdarúgásban olyan ismert klubokat támogat, mint a Bayern München vagy a Real Madrid, s a sportágában hasonló színvonalat képvisel az ETO KC is, ezért esett a választásuk a győri csapatra. A nagságrendjét tekintve nyolcszámjegyű támogatás - amelynek pontos összegét nem árulták el - a klub jelenlegi költségvetésének a harminc százalékát fedezi. A pénzügyi szponzoráció mellett három kiemelkedő játékos Audi gépkocsival közlekedhet a jövőben. A megállapodás három évre szól.