Vágólapra másolva!
A véghajrá döntött a nőikézilabda-bajnokság szerdai rangadóján, ahol a vendéglátó Cornexi már négy góllal is vezetett, de végül - az utolsó percet sikeresen kivédekezve - az egygólos sikernek is örülhetett a Vasas ellen.

Nőikézilabda-bajnokság, 14. forduló:
Cornexi-Alcoa-HSB Holding - Vasas-Invitel 28-27 (14-13)
Székesfehérvár, 1200 néző
v.: Horváth J., Németh Cs.
Cornexi: Sugár - Balogh B. 9/2, Siti B. 3, Szabó V., Triscsuk 1, Tápai 5/1, Kenyeres 3, Csere: Fekete Cs (kapus), Kordjuk 3, Vaszari, Pádár M., Vijunaite 3, Őri E 1.
Vasas: Triffa - Berta M. 2, Szilágyi A., Moszkovaja 8, Blaskovits 1, Tomori 5, Gorova 8/2, Csere: Simon O. 1, Andrási, Őri A. 1/1, Ábrahám 1.
hetesek: 7/3, illetve 4/3
kiállítások: 10 perc, illetve 16 perc

Nagy várakozás előzte meg a Vasas fehérvári vendégszereplését, mivel az őszi mérkőzésen meglepetésre döntetlenre végeztek a csapatok a Fáy utcában. Ilyen előzmények után nem meglepetés, hogy fej fej mellett haladtak az együttesek a mérkőzés elején, a hazaiaknál különösen Tápai villogott, aki rövid idő alatt lőtt három gólt.

Ennek is köszönhetően a félidő közepén három góllal elhúzott a Cornexi, majd Mocsai Lajos azonnal időt kért, és megpróbálta felrázni együttesét. A fehérvári lányok öt perccel a félidő vége előtt ugyan 14-9-re vezettek, ám ekkor feltámadtak a vendégek, és egy gólra megközelítették a hazaiakat úgy, hogy emberhátrányból szereztek két gólt (14-13).

A második játékrészt rosszul kezdték a Fejér megyei lányok, így a Vasas átvette a vezetést. Nem sokáig örülhettek azonban a vendégek, mivel Szabó Edina hamar tűzbe hozta játékosait, és Balogh Bea vezetésével négygólos előnyre tudtak szert tenni a harminckilencedik percre (20-16). A hullámzó játékra mi sem jellemzőbb, mint hogy ezután újra döntetlenig küzdötte fel magát a Mocsai-csapat a félidő közepére.

A véghajrá is tartogatott izgalmakat, hiszen az utolsó egy percben a Vasas támadhatott, gólt azonban a keményen védekező Cornexi ellen nem tudott szerezni, így az angyalföldiek végül vereséggel távoztak Székesfehérvárról (28-27).

A nap másik meccsén:
Győri Graboplast ETO KC - Váci NKSE 41-29 (20-14)

Mobilpress