Vágólapra másolva!
Csütörtökön (18.00) és pénteken (15.00) Kassán az ugyancsak az Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő szlovákok ellen kezdi meg felkészülési mérkőzései sorát a magyar nőikosárlabda-válogatott. A Magas-Tátrából hazatérve hétfő óta a Körcsarnokban edz a társulat Sterbenz Tamás szövetségi kapitány irányításával.

"Szerdán a csapat titkos választással kijelöli soraiból a csapatkapitányt, amely posztra - szerény véleményem szerint - Károlyi Andreának, Cserny Rékának és Englert Orsolyának van esélye. Aztán csütörtökön irány Kassa, ahol összecsapunk Szlovákiával, a hozzánk hasonlóan a törökországi Eb-re pályázó együttessel" - mondta Sterbenz.

A kapitány arról is beszélt, hogy milyen remekül sikerült az edzőtábor a Csorba-tó partján.

"A játékosok a magaslati foglalkozások hatására kiváló erőnléti állapotban tértek vissza Budapestre. Rengeteget túráztunk, olykor 2000 méter feletti magasságon, s a taktikai elemek begyakorlásával is jelentősen előrehaladtunk. A hét végén lesz egy nagyon fontos találkozóm Béres Tímeával és férjével, Sztojan Ivkoviccsal, meg kell állapodnunk abban, hogy pontosan mikor csatlakozik hozzánk a legjobb magyar center" - folytatta a kapitány.

"Kassán már Károlyi is szóhoz jut, a második meccset viszont Török Szilvia kihagyja. A továbbiakban összecsapunk még kétszer a horvátokkal, Lorient-ban négyes tornán veszünk részt a franciákkal, lengyelekkel és a kanadaiakkal, majd augusztus 7-én jön az első pótselejtező meccs Krakkó közelében. Jó lenne, ha ezen Béres Timire is számíthatnánk" - fogalmazta meg reményeit a kapitány.

a szlovákok ellen készülő keret:
hátvédek: Englert Orsolya (DKSK), Fegyverneky Zsófia (MiZo-Pécsi VSK), Németh Bernadett (Zala Volán), Török Szilvia (Szeged)
bedobók: Károlyi Andrea, Szakács Ildikó (MiZo-Pécsi VSK), Hagara Zsuzsa (BSE), Kovács Krisztina (BEAC), Czukor Tünde (Szekszárd)
centerek: Cserny Réka (MKB-Euroleasing Sopron), Papp Krisztina (BSE), Újhelyi Petra (Ramat Hasharon), Horváth Zsófia (MKB-Euroleasing Sopron), Horváth Zsuzsa (BSE).

Ch. Gáll András