Vágólapra másolva!
A címvédő Fotex KC Veszprém nyerte a férfi kézilabda T-Mobile - Budapest Bank Magyar Kupát, miután a balatonfüredi döntőben remek hajrával legyőzte a Pick Szegedet.

A sorozatban 18. alkalommal finalista Veszprém kezdett jobban, aztán Puljezevic két büntetőt megfogott, és fordított a Szeged, majd lendületben maradva - Bajusz vezérletével - 12-9-re elhúzott. Időkérést követően viszont a Fotex feltámadt, és a szünet előtt minimális különbségre felzárkózott.

A második félidő elején gyorsan fordított a címvédő, azonban egyik legjobbja, Gál, a 35. percben megkapta harmadik büntetését, és a végleges kiállítás sorsára jutott. Így aztán a Pick visszaelőzött. A kis különbség sokáig megmaradt, majd a szegediek az utolsó tíz percre elfáradtak, és nem sikerült bravúrt elérniük.

Az utóbbi négy kiírásban ez a két csapat vívta az MK-döntőt, mindig a bajnok Veszprém nyert, és összesítésben ez volt a 16. diadala.

A bronzot a Dunaferr szerezte meg, a helyosztón simán, 37-30-ra legyőzte a Csömört. Ezzel a bajnoki bronzérmes dunaújvárosiak az EHF-kupában és a KEK-ben is indulhatnak, s ők döntik el hol.

Ha előbbit választják - és erre nagyobb az esély -, akkor a Csömör szerepelhet a KEK-ben, viszont ha utóbbi mellett döntenek, akkor az EHF-kupában a Tatabánya és a Pestszentlőrinc vehet részt.

eredmények
döntő
Fotex KC Veszprém - Pick Szeged 28-24 (14-15)

a 3. helyért
Dunaferr - Csömör 37-30 (19-16)