Vágólapra másolva!

Nem kavart hullámokat a pólós közgyűlés

Minden idők egyik legbékésebb lefolyású, s legrövidebb sportági közgyűlését tartották szombaton a vízilabdások, akik félmeccsnyi idő, azaz nagyjából félóra alatt túljutottak az amúgy bőséges napirend minden tételén.

Ha vihart nem is, de kisebb hullámverést lehetett várni a jó hónapja tartó bírósztrájk miatt, ám a téma érdemben fel sem merült, bár némi előrelépés mégiscsak történt a játékvezetők egyik legfőbb követelését illetően.

Nevezetesen: közvetlen elnökségi tagsághoz nem jutottak ugyan a sípmesterek, a liga javaslatát elfogadva azonban a küldöttek megszavazták, hogy a vízilabda-játékvezetőket is magába foglaló testület - a sportági egyeztető bizottság - mindenkori elnöke tagja legyen az elnökségnek, amelyet a sportági parlament szombaton 15-ről 16 fősre bővített.

Mondhatni, ez volt az egyetlen praktikusan érdemi döntése a pólós csúcsfórumnak, amely egyébként vita nélkül hagyta jóvá az összes előterjesztést, így a szövetség elnökségének 2004-es szakmai beszámolóját, az idei pénzügyi tervet, s a különböző testületi összegzéseket.

Köztük a fegyelmi bizottságét is, amelynek lényegi megállapítása úgy hangzott, hogy a legutóbbi közgyűlési beszámolóval összevetve megduplázódott a fegyelmi ügyek száma, jelesül 20-ról mostanra 41-re nőtt. Fegyelmi vizsgálat 12 edző ellen folyt, de eljártak a bizottság jogászai 28 játékos ügyében is, a "pluszt" két egyesületnek egy átigazolási esetben támadt vitája szolgáltatta.