Vágólapra másolva!
A szezon végén nemcsak aalborgi szerződését nem hosszabbítja meg s nem igazol a norvég Gjerpen együtteséhez, de az aktív játékot is befejezi Farkas Ágnes. A világklasszis kézilabdázó dán bajnoki arannyal búcsúzna a pályától.

Hetek óta csábítja a Gjerpen nőikézilabda-csapata Farkas Ágnest, az Aalborg válogatott klasszisának ugyanis lejár dániai szerződése. A norvég csapat egy plusz egy éves kontraktust kínált a magyar átlövőnek, akinek Skien városának sportiskolájában is jutott volna munka. A Ta.no című norvég internetes újságban megjelenő cikk azonban arról számolt be: Farkas nemhogy nem szerződik Norvégiába, de az aktív játékot is befejezi.

A cikk szerint a Gjerpen vezetősége sms-üzenetet kapott Farkas Ágnes ügynökétől, amelyben a következő állt: "Farkas Ágnes eldöntötte, hogy 2005. július elsején visszavonul. Elnézést!"

Az információt Farkas Ágnes megerősítette. "A hír igaz, nem vállalom tovább a légióséletet, sőt a pályafutásomat is befejezem a bajnoki szezon végeztével" - nyilatkozta a handball.hu-nak.

Az Aalborg átlövője addig is az előtte álló hatalmas feladatra koncentrál, dán bajnoki címmel szeretne elbúcsúzni a kézilabdától. "Bár a közvélemény harmadik mérkőzésre számít az Aalborg-Viborg párharcban, nagyon szeretnénk győzni a hétvégén, s ezzel kiharcolni a döntőbe jutást. Ami a másik találkozót illeti: az Ikastnak minden esélye megvan a fináléra, hazai pályáján le kell győznie a Slagelsét. Érdekesség, hogy a fogadóirodákban már Aalborg-Ikast döntőre is lehet fogadni."

A játékos elárulta, hogy klubja már szervezi a búcsúztatását, amely nem hétköznapi körülmények között zajlik majd. "Amennyiben döntőt játszik a csapat, minden bizonnyal tízezer hazai drukker előtt lépünk pályára. Mondanom sem kell, mekkora élmény lenne ilyen körítéssel befejezni a pályafutásomat."

A 32 esztendős sportoló pályafutása során játszott az Építők, a Spartacus, a Ferencváros, a német Dortmund, a horvát Koprivnica és a Dunaferr színeiben, jelenleg a dán Aalborgot erősíti. Pályafutása során ötször lett magyar bajnok, hatszor kupagyőztes, kétszer nyerte meg a horvát bajnokságot és kupát, s van német kupaelsősége is.

Atlantában olimpiai bronzot, Sydneyben ezüstöt nyert, tagja volt a 2000-ben Eb-aranyat, 1998-ban Eb-bronzot nyerő válogatottnak, amellyel kétszeres világbajnoki ezüstérmesnek (1995, 2003) is mondhatja magát.