Vágólapra másolva!
Németh István csapata, a lengyel Sopot és a Báder Mártonnal felálló horvát Cibona Zagreb is vereséget szenvedett a férfikosárlabda-Euroliga középdöntőjének ötödik fordulójában.

A nyeretlen lengyel gárda ezúttal a görög AEK Athén otthonában szenvedett vereséget. Az együttes magyar irányítója ennek ellenére nem játszott rosszul, hiszen 13 pontot és 3-3 lepattanót és gólpasszt szerzett, és csapata második legeredményesebb játékosa volt. A Sopot az újabb kudarccal minden esélyét elvesztette, hogy bejusson a legjobb nyolc közé.

A címvédő izraeli Maccabi Tel Aviv csarnokában elbukó Cibonának (1 győzelem/négy vereség) ugyan még matematikai esélye maradt a továbbjutásra, ám ehhez 53 ponttal kellene legyőznie a zárófordulóban a török Ülker Istanbult, és a mezőnyben egyedüli veretlenként álló, s már az előző kör után biztos negyeddöntős Maccabinak nyernie kell a Montepaschi Siena otthonában. Báder kezdőként lépett pályára az izraeli találkozón, ám csupán tíz percet játszott, s nem szerzett pontot.

Eredmény, középdöntő, 5. forduló:
D csoport:
Maccabi Tel Aviv (izraeli) - Cibona Zagreb (horvát) 83-75
Ülker Istanbul (török) - Montepaschi Siena (olasz) 85-71

E csoport:
FC Barcelona (spanyol) - Pesaro (olasz) 87-101
CSZKA Moszkva (orosz) - Real Madrid (spanyol) 89-73

F csoport:
Vitoria (spanyol) - Panathinaikosz (görög) 86-69
Bologna (olasz) - Zalgiris Kaunas (litván) 87-74

G csoport:
AEK Athén (görög) - Sopot (lengyel) 81-70
Treviso (olasz) - Efes Istanbul (török) 70-59