Vágólapra másolva!
Péntektől vasárnapig a hollandiai Ede városában rendezik meg a női vízilabda Bajnokcsapatok Európa Kupája egyik középdöntőjét: a magyar bajnok, a legutóbbi BEK-kiírásban bronzérmes Dunaújvárosi Főiskola-ELCO a C csoportból próbálja meg kiharcolni a továbbjutást a legjobb négy közé.

Ahhoz, hogy az együttes ott lehessen az április 22. és 24. között esedékes Final Fourban, elsőként vagy másodikként kell végeznie kvartettjében, ami nem ígérkezik könnyűnek, bár az erőviszonyok ismeretében korántsem elérhetetlen a cél, hiszen a válogatottakkal teletűzdelt dunaújvárosiak az európai női póló elitjébe tartoznak.

A holland vízilabda képviselője, a Polar Bears mellett főleg a honi medence elvi előnye szól, nem lebecsülendő rivális a feltörekvő spanyol hölgypóló reprezentánsa, a Sabadell sem, a legvalószínűbbnek mégis az tetszik, hogy a magyar gárda a csoportelsőségért a legutóbbi BEK-győztes, olasz Orizzonte Cataniával lesz nagy harcban.

A címvédő szicíliai együttesben a nemzeti válogatott több kiválósága játszik, mi több: az itáliaiakat erősíti a Faragó Tamás athéni olimpiai hatodik helyezett most újjáalakuló csapatában ugyancsak alapembernek számító Pelle Anikó is.

A másik, a D jelű középdöntős csoport küzdelmeit, ahonnan szintén az első kettő lép tovább a négycsapatos fináléba, a németországi Bochumban bonyolítják le.

a dunaújvárosiak programja
március 25., péntek
18.30: Polar Bears (holland) - Dunaújvárosi Főiskola-ELCO

március 26., szombat
19.00: Dunaújvárosi Főiskola-ELCO - Orizzonte Catania (olasz)

március 27., vasárnap
10.30: CN Sabadell (spanyol) - Dunaújvárosi Főiskola-ELCO.