Vágólapra másolva!
Napokkal azután, hogy az Ademar Leon spanyol férfikézilabda-csapatának világklasszis játékosa, Petar Metlicic bejelentette, jövőre a Ciudad Realbe szerződik, a klub megegyezett Laluska Balázzsal, a Pick Szeged válogatott jobbátlövőjével.

Nyártól három évig a spanyol Ademar Leon férfikézilabda-csapatát erősíti a Pick Szeged válogatott jobbátlövője, Laluska Balázs. A 24 esztendő játékost a horvát olimpiai bajnok Petar Metlicic helyére szerződteti az együttes.

Spanyol lapok már napok óta pedzegették a hírt, főleg, miután kiderült, a Metlicicért folytatott harcban a Ciudad Real 180 ezer eurós fizetési ajánlatával se a Leon (120 ezer), de a Portland San Antonio (150 ezer) nem tud versenyezni.

"Régóta terveztem már, hogy külföldön is kipróbálnám magam, itt a lehetőség, meg kell próbálnom. Bár német ajánlataim is voltak, de én a León, és Manuel Cadenas edző hívását fogadtam el, akiről sok jót hallottam. No meg Barcelonában játszik gyermekkori barátom, Nagy Laci is. Szegedről korrekt ajánlatot kaptam, de úgy éreztem váltanom kell, és az Asobalba kell igazolnom" - nyilatkozta Laluska a kezilabda.com szaklapnak.