Vágólapra másolva!
A kedvező páneurópai pozíció kiharcolásáért utazik az Európa-kupa középső-főcsoportjának szerdán és csütörtökön Svájcban sorra kerülő négyesdöntőjére az Albacomp férfikosárlabda-csapata.

A székesfehérváriak az első napon a cseh Novy Jicínnel találkoznak, míg a másik ágon két hazai csapat, a Boncourt és a vendéglátó Fribourg csatázik.

"Kaptunk egy kazettát a csehekről, de sajnos nem volt rajta semmi, így csak a statisztikai mutatók alapján tudtam feltérképezni őket. Az biztos, hogy ha legyőzzük őket, akkor az összeurópai negyeddöntőben a felsőágra kerülünk, ami a kiemelés szempontjából fontos" - mondta Farkas Sándor vezetőedző.

Az Albacomp mestere már nem számíthat két légiósra, ugyanis a klub a napokban szerződést bontott a litván Gintaras Stulgával és a szlovén Ales Primccel. "Többet vártam tőlük, de nem tudtak hatékonyan közreműködni. Szerencsére Góbi Henrik és Kenny Younger viszont kirobbanó formában van, továbbá az októberben súlyos szemsérülést szenvedett Bencze Zoli is bevethető már néhány percre" - tette hozzá a tréner.

A tornának az EK lebonyolítási rendje folytán nincs igazi tétje, ugyanis az összes csapat automatikusan bejut a páneurópai negyeddöntőbe, a regionális Final Fournak csak a későbbi kiemeléseket illetően van szerepe.

A torna programja:
szerda, elődöntő:
Albacomp - Novy Jicín (cseh) 18 ó
Boncourt (svájci) - Fribourg (svájci) 20.30 ó

csütörtök, helyosztók:
a 3. helyért 18 ó
döntő 20.30 ó