Vágólapra másolva!
A december 5-18-a között az oroszországi Szentpétervár ad otthont a XVII. nőikézilabda-világbajnokságnak. Az [origo] a helyszíni beszámolók és tudósítások mellett Siti Beáta, a Cornexi-Alcoa-HSB Holding nőikézilabda-csapatának 136-szoros válogatott játékosának szakértő segítségére is számíthat. Siti ezúttal a koreai meccsről, és a norvégok elleni esélyekről beszélt.

"Sajnos a videóm megtréfált, így még nem volt alkalmam megtekinteni a Korea elleni mérkőzést, de hallottam, hogy fantasztikusan játszott a csapat, Pálinger fogott, mint a zöld festék, az átlövőink pedig nem tudtak hibázni.

Fontos lenne, hogy a norvégok elleni utolsó csoportmeccsen is hasonló teljesítményt nyújtsanak a lányok, mert a Világkupán láttam az északiakat, és csapatként nagyon jól funkcionálnak.

Nyberg és Hammerseng ugyan hiányzik tőlük, de nélkülük is erős a keret, a norvégokra jellemző, hogy masszívan védekeznek, a hatosfal ellen mindig nehéz dolga van az ellefeleknek, keményen ütköznek és sokat blokkolnak.

Elég jól levédekezik a beállósnak szánt bejátszásokat, és villámgyorsan indulnak, úgyhogy fontos, hogy pontosan fejezzük be a támadásokat.

Blanco és Hilmo személyében két klasszis beállóssal rendelkeznek, Kristine Lunde pedig nagy lövőerejű átlövő, rá is nagyon kell majd figyelni, a másik átlövő alacsonyabb, de mozgékony, és gyakran befut a második beállós pozíciójába. Türelmes és okos játékkal meg lehet fogni a norvég csapatot, amely precízebb és brusztosabb, mint a dán, de kevésbé kreatív."