Vágólapra másolva!
A távozó Marczinka Zoltán helyét Laurencz László veszi át a Bp.Kőbányai Spartacus nőikézilabda-csapatának kispadján. A mesteredző szerdán a Vasas-Invitel elleni MK-mérkőzésen mutatkozik be új csapata élén.

November 25-én, pénteken egy kellemes vacsora kíséretében zárta lesz őszi szezont a Bp.Kőbányai Spartacus nőikézilabda-csapata, amely elbúcsúzott Marczinka Zoltán vezetőedzőtől is.

"Nyáron érkezett újabb felkérés a klubtól, amit a család döntése után bevállaltam, elsősorban azért, mert szakmailag kihívásnak vettem a Spartacusnál végzett munkát. Olyan szóbeli megállapodás kötöttem a vezetőséggel, hogy hosszú távra csak úgy tudom elkötelezni magam, ha edzői állásom mellé még egy olyan állás kapok, amelyből komoly egzisztenciát lehet a családnak teremteni. Ettől függetlenül úgy kezdtem dolgozni, építeni a csapatot, mintha hosszú távon lennék edző, gyakorlatilag így dolgoztunk az utolsó napokig.

Október környékén jött egy döntés kényszer az életünkben, ugyanis a feleségemnek el kellett dönteni, hogy a következő évben is tanítani fog Ausztráliában, vagy erre a bizonytalan helyzetre Magyarországra költöztetjük a családot. Annak, hogy most be kellett fejezni a munkát egyedül ez az oka, hogy eljutottam addig a pontig, ameddig a család, a kézilabda megfért egymás mellett, még egyszer négy-öt hónapos távollét a családtól maradandó károsodást okozott volna, mind a gyerekek lelkivilágában, mind a feleségem és a köztem lévő kapcsolatban, itt most át kellett értékeljem a dolgokat. Nehéz szívvel döntöttem, mert egy megkezdett munkát hagy ott szívesen az ember. Nagyon kellemes közeget sikerült magam körül kialakítani, szerettem a Spartacusnál dolgozni, nagyszerű munkatársakkal, a lányokkal élveztem a munkát. Sajnos ennyit tudtam áldozni a kézilabdára, de a család miatt ezt mindenféleképpen meg kellett lépnem" - nyilatkozta Marczinka Zoltán a klub hivatalos honlapján.

Az utód Laurencz László lett, aki korábban dolgozott a Bakony Vegyész, az Építők, a Dunaferr, az Esztergom és a Debrecen csapatánál, irányította az osztrák és a magyar válogatottat - utóbbival az 1995-ös világbajnokságon ezüstérmet, az egy esztendővel későbbi atlantai olimpián bronzérmet szerzett.

Laurencz szerdán, a Vasas elleni Magyar Kupa-mérkőzésen mutatkozik be régi-új csapata kispadján.