Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) végrehajtó bizottsága római ülésén kiosztotta a jövő évi, Japánban sorra kerülő férfi világbajnokság négy szabadkártyáját.

Az augusztus 19-től szeptember 3-ig tartó vb-re 20 nemzet kvalifikálta magát a csoportselejtezőkben, míg Szerbia-Montenegró, Olaszország, Törökország és Puerto Rico a "kiskapun" jutott ki. A döntéshozó testület az eddigi eredmények és a sportág népszerűsége mellett gazdasági és marketingszempontokat is figyelembe vett.

A XV. világbajnokság egyik biztos plusz befutójának a címvédő - és eddigi 5 aranyérmével a legeredményesebb - szerb-montenegrói válogatott tűnt, amely meglepetésre házigazdaként a negyeddöntőbe sem jutott be a szeptemberi kvalifikációs Eb-n.

A vb 4 hatos csoportját január 15-én sorsolják ki Tokióban.

a vb résztvevői: Angola, Argentína, Ausztrália, Brazília, Egyesült Államok, Franciaország, Görögország, Japán, Katar, Kína, Libanon, Litvánia, Németország, Nigéria, Olaszország, Panama, Puerto Rico, Spanyolország, Szenegál, Szerbia-Montenegró, Szlovénia, Törökország, Új-Zéland, Venezuela.