Vágólapra másolva!
Győzelemmel mutatkozott be Dayka István a Debrecen kispadján, hiszen csapata Győrött 23-20-as győzelmet aratott a férfikézilabda-bajnokság nyolcadik fordulójában.

férfikézilabda-bajnokság, 8. forduló:
Győri Tento ETO KC - Debreceni KSE 20-23 (6-10)
v.: Nagy, Túróczy
Győr: Kovács J. - Fodor, Struhár 2, Kovács Á. 3, Remete, Józsa D. 5, Németh T. 1. Cs: Gerháth, Tomori, Kányai, Schuch 2, Gamrát 1, Pálos 3, Szalafai 3. Edző: Tóth László
Debrecen: Hodik - Noris 3, Rédei 2, Szabó Cs., Dömös 10, Ambrus 2. Cs: Pereverzia, Vágó, Zsarkovics 1, Vujadinovics 2, Kiss I. 3., Sipos T., Süvöltős, Tóvizi. Edző: Dayka István.
kiállítás: 2 perc, ill. 18 perc
büntetők: 5/3, ill. 1/1

A Győr és a Debrecen egyaránt öt-öt ponttal várta a szombati találkozót, ám az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Rába-partiak nyolc, míg a vendégek hét mérkőzésen játszottak eddig. A várakozás talán a vendégeknél volt nagyobb, hiszen a legutóbbi, Nyíregyháza elleni - győztes - bajnokit követően Ökrös István távozott a kispadról, helyére a korábbi pályaedző, Dayka István került.

Az új tréner, úgy tűnik, új lendületet is hozott, hiszen az első félidőben a vendégek végig vezettek, míg a hazaiaknál főleg a támadójátékkal akadtak gondok, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a 30 perc alatt lőtt hat gól.

A második játékrész nyolcadik percében aztán utolérte a debrecenieket a Győr (13-13), innentől kezdve felváltva estek a találatok. A végjátékban háromszor egymás után a Debrecen szerzett gólt, így bezsebelte a győzelemért járó két pontot.

További eredmények:
Erste Békési FKC - Csömör 25-25 (12-11)

női NB I:
Váci NKSE - Dunaferr 25-24 (11-12)
Hódmezővásárhelyi NKC - Kiskunhalasi NKSE 26-28 (14-12)

(MobilPress)