Vágólapra másolva!
A BSE-ESMA egy negyeden keresztül remekül tartotta magát, végül azonban erőlködés nélkül aratott biztos győzelmet a címvédő MiZo Pécs a nőikosárlabda-bajnokság vasárnapi találkozóján.

Nőikosárlabda-bajnokság:
MiZo Pécs - BSE-ESMA 76-50 (14-13, 26-11, 18-13, 18-13)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 3000 néző
pontszerzők: Béres (22), Fegyverneky (13/3), Lisina (10), Branzova (8), Iványi (8/3), Semsei (4), Johns (4), Bujdosó (3), Dapo (2), Szakács (2), illetve Papp (17/3), Chones (10), Hagara (10), Vida (6), Andó (5), Varga R. (2).

Két pozitív előjelekkel érkező csapat találkozott a Lauber Dezső-csarnokban. A hétközi Európa-kupa-fordulóban a BSE a horvát Medvescakot gyűrte le, a MiZo Pécs pedig hatalmas fegyvertényként a világ egyik legjobb klubcsapatának tartott orosz Szamarát.

A BSE az első negyedben egy pont különbséggel követte a ráérősen kezdő pécsieket. Bár a fővárosiak a hetedik perc tájékán pár minutumra átvették a vezetést is, az azonban már ekkor is borítékolható volt, hogy a folytatásban előbb-utóbb belelendül a házigazda s akkor már nem lesz pardon.

A hazaiak kicsit megszigorították a védekezésüket a második negyedben, s emiatt a vendégek kénytelenek voltak távoli dobásokkal kísérletezni. Ezek azonban nem voltak túl pontosak, a lepattanózásban pedig a saját és a BSE palánkja alatt is a Pécs volt az úr, így a félidőre már 16 ponttal vezetett a Rátgéber-gárda.

A folytatásban a BSE - immár tisztes távolságból - Papp Krisztina pontjaival még megpróbálta tartani a lépést, de jött Béres és Fegyverneky, a duó pedig már formalitássá tette a hajránegyedet. Ahol már mindkét csapat tudta, hogy a MiZo Pécs nyert, így az utolsó játékrészben meglepő dolgok nem történtek, így a hazaiak besöpörték a kötelező győzelmet.

A férfi NB I egyetlen vasárnapi mérkőzésén:
Albacomp - Kaposvári KK 93-70 (16-16, 29-13, 23-17, 25-24)

MobilPress