Vágólapra másolva!
16-16-os első félidő után 32-29-re győzött a Győri Graboplast ETO nőikézilabda-csapata a Ferencváros ellen, s továbbra is százszázalékosan vezeti a bajnokság alapszakaszát.

eredmény, nőikézilabda-bajnokság, 10. forduló
Győri Graboplast ETO - FTC Klub Petrol 32-29 (16-16)
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok, 2200 néző
v.: Horváth, Marton
gól: Bradeanu 7, Gogirla 7/1, Görbicz 6/4, Vérten 4, Kovacsic 4, Dokic 2, Bódi 1, Mörtel 1, illetve Tóth T. 8/3, Mravikova 5, Uhrakova 5/3, Németh H. 3, Laluska 3, Kirsner 2, Szucsánszky 2, Szamoránsky A. 1
hetes: 5/5, illetve 10/7
kiállítás: 12, illetve 12 perc

A Himnusz kánonban éneklése okozta "sokkot" gyorsan feledtette a Győri Graboplast ETO és a Ferencváros nőikézilabda-csapatainak összecsapása. A rangadón a még százszázalékos bajnok a botladozó, de a Dunaferrt és a Cornexit legyőző fővárosiakat fogadta.

Bradeanu szerzett vezetést a hazai együttesnek, majd sokáig csak futott az eredmény után az ETO. Görbicz csak hetesből volt eredményes, de pazarul mozgatta társait, Gogirla és Tóth élményszámba menő átlövésekkel riogatta a kapusokat, mégis Bradeanu játékát lehetett leginkább dicsérni, ő ezzel magaslott ki a mezőnyből.

A 12. perc 6-6-os eredményéről a Fradi kapott először lábra, Uhrakova, majd Tóth büntetőjét követően a 21. percben Róth Kálmán időt kért, mégis majdnem háromra nőtt az előny, Németh Helga ziccerét azonban bravúrral fogta Petróczi.

A félidő hajrájára erősített az ETO, a zárszót mégis a Németh Helga által kiharcolt, s Uhrakova által értékesített büntető zárta (16-16).

A második játékrész hasonlóan kezdődött, ismét Bradeanu találta meg először a kapuhoz vezető utat, majd Dokic kiállítása után Görbicz halászott labdát, s növelte kettőre, Vérten pedig háromra az előnyt (19-16).

Aztán következett négy perc, amelyet nehéz lenne tárgyilagosan értékelni, így maradjunk az adatoknál: a játékvezető páros (beleértve Dokic büntetését is) három kiállítást ítélt az ETO ellen, s két hetest a Fradi javára... A röpke "hazai pályával" azonban nem tudott élni a Fradi, büntetők és ziccerek maradtak ki, sőt a 45. percben Tóth is kapott egy rogyasztó taslit Dokictól (25-21).

De nem ezért maradt alul a Fradi végül 32-29-re, hanem mert a Győr bajnokhoz méltóan játszott, kevesebbet hibázott, egyszerűen jobb csapat benyomását keltette. A fővárosi együttes a hajrára még egyszer összeszedte magát, de csak közelebb lopózni tudott. Veresége ellenére a vendégcsapat szimpatikusan küzdött, Németh András vezetőedzőnek nem is e két elvesztett pont fájhat, sokkal inkább korábbi, Vác és Debrecen elleni zakó.

Pincési László