Vágólapra másolva!
Amennyiben az idei esztendő rangos jégkorongeseményeit számba vesszük, láthatjuk, a sportág szerelmesei országszerte ízelítőt kaphatnak a minőségi játékból. A sort a hét végi, székesfehérvári Kontinentális-kupa nyitja, majd február 11-13-a között a Papp László Sportarénában, Budapesten vendégeskedik a német, a szlovák és a kanadai válogatott, végül április 17-23-a között Debrecen ad otthont a Divízió I-es hokivébének.

Péntektől azonban még Fehérvár és az Alba Volán-FeVita áll a középpontban, a CIB Lízing Kontinentális-kupa döntőjéhez hasonló rangos klubtorna még nem volt Magyarországon.

A fehérvári gárda ellenfele a négyes döntőben az orosz Dinamo Moszkva, a szlovák HKM Zvolen és az olasz Milano Vipers lesz, telis tele NHL-sztárokkal. Ha nem jön közbe sérülés, akkor összesen 11 olyan hokis lép pályáa, aki már megfordult a legrangosabb, tengerentúli bajnokságban.

A Dinamo Moszkvát Makszim Afinogenov (Buffalo Sabres), Andrej Markov (Montreal Canadiens), Artyem Csubarov (Vancouver Canucks), Pavel Dacjuk (Detroit Red Wings), Martin Havlat (Ottawa Senators) és Lubos Bartecko (Atlanta Thrashers) erősíti, a Zvolenben Michal Handzus (Philadelphia Flyers), Vladimir Orszagh (Nashville Predators), illetve Richard Zednik (Montreal) szerepel. A Milano Vipers Craig Adamst (Carolina Hurricanes), valamint Niklas Sundströmöt (Montreal Canadiens) tudhatja soraiban.

A klasszisokat a nézők már a torna előtt is szemügyre vehetik, a csütörtöki tréningek ugyanis nyilvánosak lesznek. Így az Alba Volán 17 órás egyórás edzését követően a Milano Vipers, a HKM Zvolen, majd a Dinamo Moszkva is jégre lép a fehérvári csarnokban.

A Volán szempontjából két mérkőzés is külön érdekességgel bír: a zólyomiak kispadján az a Jan Jasko ül, aki évekig irányította a fehérváriakat, míg a fehérváriak trénere, Pat Cortina egy éve éppen Milánóból érkezett hazánkba.

a torna programja
péntek
15.30: HKM Zvolen - Milano Vipers
19.00: Alba Volán-FeVita - Dinamo Moszkva

szombat
15.30: Milano Vipers - Dinamo Moszkva
19.00: Alba Volán-FeVita - HKM Zvolen

vasárnap
17.00: Alba Volán-FeVita - Milano Vipers
20.30: Dinamo Moszkva - HKM Zvolen.