Vágólapra másolva!
A jövő csütörtöktől szombatig sorra kerülő PannonPipe-kupa teljes bevételét a székelyföldi árvízkárosultak számára ajánlja fel a házigazda Debreceni Vadkakasok férfi kosárlabdacsapata - többek között ez hangzott el a hajdúsági klub keddi sajtótájékoztatóján.

Takács László elnök beszámolója szerint a Főnix-csarnokban rendezendő eseményen a hazaiakon kívül a bosnyák Igokea, az osztrák Klosterneuburg és a cseh Novy Jicin együttesei lépnek pályára.

Az összejövetelen az előző szezonban ezüstérmes gárda vezetőedzője, Rajko Toroman beszámolt az eddig végzett munkáról, a felkészülési találkozók tapasztalatairól és a személyi változásokról.

A szerb szakember a mostani keretet nem tartja véglegesnek, elsősorban a négyes és ötös poszton szeretne további erősítéseket látni. Az egyik kiszemelt a szlovén Smiljan Pavic, aki a legutóbbi évadban az Euroligában szerepelt Olimpia Ljubljanában játszott.

A vezetőedző mindenesetre bízik abban, hogy hamarosan véglegessé válik a keret, hiszen bajnoki aranyéremre szeretné vezényelni tanítványait. Ezen feladat minél jobb végrehajtásában lehet segítségére a korábban Debrecenben játékosként már szerepelt Walke Károly, akivel a napokban hároméves másodedzői szerződést kötött a klub.