Vágólapra másolva!
A MiZo-Pécs nőikosárlabda-csapata leszerződtette Pollyanna Johnst. A 30 éves, 190 centis, 75 kilós center szeptember 15-én kapcsolódik be az együttes felkészülésébe.

Johns a Michigan Universityn végzett, hat szezont húzott le a WNBA-ben, s Európában is légióskodott, legutóbb Olaszországban. Mivel a pécsi centerek közül Keller Annamária és Daliborka Vilipic is Diósgyőrbe szerződött, égetően szükségessé vált egy magas ember leigazolása a bolgár Branzova, Béres Tímea és az orosz Lisina mellé.

Johns nyilvánvalóan nem éri el a korábbi években Pécsett szerepelt centerek (Sztyepanova, Tuvic, Chantelle Anderson, Érika de Souza) klasszisát, de - ahogyan Rátgéber László vezetőedző fogalmazott - a 2005-2006-os költségvetés a megszorítások büdzséje a klub nem éppen rózsás anyagi helyzete miatt.

Jó hír viszont a pécsieknek, hogy Johns állítólag rokonszenves ember, könnyen ki lehet jönni vele, s ez sem utolsó dolog, hiszen Rátgéber már nem egyszer "megfázott" az öntörvényű, kezelhetetlen amerikaiakkal. A Pécs egyébként még egy amerikaival tárgyal, akit a kettes posztra, dobóhátvédnek hoznának, a szintén eltávozott Korie Hlede pótlására.

Ch. Gáll András