Vágólapra másolva!
A görögöktől elszenvedett 6-4-es vereség után gólzáporos győzelemmel javított mérlegén a Világliga oroszországi szuperdöntőjében a világbajnok magyar nőivízilabda-válogatott, miután a második játéknapon csoportjában 16-6-ra verte Olaszország együttesét.

Világliga, szuperdöntő, 2. nap, B csoport:
Magyarország - Olaszország 16-6 (4-0, 7-1, 2-3, 3-2)
a magyar góldobók: Kisteleki 5, Drávucz 3, Pelle, Tóth 2-2, Tomaskovics, Stieber, Zantleitner, Valkay 1-1

A Vl-finálé második csoportmeccsén az olimpiai bajnoki címet védő olaszoknak a júliusi, számukra sikertelen vb után erőteljesen átalakított-megfiatalított együttesén állt bosszút a nyitónapi "görög tragédia" miatt Faragó Tamás újdonsült világbajnok csapata.

Már az első nyolc percben tisztázta a pillanatnyi erőviszonyokat a magyar válogatott, amely a második negyedben afféle pólóiskolai kioktatásban részesítette a taljánokat. Különösen Kisteleki Dóra volt elemében, aki ötször is eredményesnek bizonyult. Stieber Mercedesék fölényére jellemző, hogy a második "félidő" elején már 12-1-re is vezettek. Némileg kiengedve a hajrában azért az olaszok is be-betaláltak, de csupán a kozmetikázás sikerült, érdemben változtatni már nem tudtak a végeredményen.

A tízgólos győzelem ugyanakkor nem lesz elég a csoportelsőséghez, mivel a görögök - ha csak büntetőkkel is, de - végül 10-9-re nyertek a kanadaiak ellen, így biztosra vehető, hogy a kvartett leggyengébbjének számító itáliaiak felett is diadalmaskodnak szombaton, s vasárnap a szuperdöntő első helyéért játszhatnak majd a másik négyes győztesével.

A magyar válogatott a csoport második helyére pályázhat, ehhez szombaton le kell gyűrnie Kanada legjobbjait. Mondhatni, ugyanúgy, mint a múlt hónapban, a montreali világbajnokság elődöntőjében, s akkor még meglehet a Vl-finálé zárónapi helyosztóján a harmadik hely.