Vágólapra másolva!
A görögöktől elszenvedett kétgólos vereséggel mutatkozott be a Világliga oroszországi szuperdöntőjének csütörtöki nyitónapján a világbajnok magyar nőivízilabda-válogatott.

Világliga, szuperdöntő, 1. nap, B csoport:
Görögország - Magyarország 6-4 (3-2, 1-1, 1-1, 1-0)
magyar góldobók: Stieber 2, Drávucz, Zantleitner 1-1

Faragó Tamás újdonsült vb-aranyérmes együttese a múlt havi montreali világbajnokságon ötödikként, a tavalyi athéni olimpián másodikként végzett görögök ellen a Vl-finálé első csoportmeccsére nem tudta átmenteni kanadai vb-formáját.

Az elején még lépést tartott a gárda a görögökkel, az egygólos különbség ledolgozhatónak tetszett, ám amikor az összesen ötször (!) eredményes Rumpeszi a harmadik negyedben már másodszor talált 8 méterről a magyar kapuba, 5-3-ra alakítva az állást, gyakorlatilag eldőlt a meccs.

Stieber ugyan szépített még, de Rumpeszi megadta a kegyelemdöfést a befejező nyolc percben, amire már nem született magyar válasz. Pénteken, a második játéknapon az olimpiai bajnok, bár a júliusi vb-hez képest gyökeresen átalakított olaszokkal találkoznak Stieber Mercedesék.

Az itáliai gárda amúgy még csúnyább nyitányt produkált, a szuperfinálé első összecsapásán 9-2-re (!) kikapott a kanadai válogatottól, amellyel a Faragó-csapat szombaton játszik.