Vágólapra másolva!
A Dunaferr a német FC Nürnberg és az olasz Florgarden Sassari párharcának győztesével mérkőzik a nőikézilabda Bajnokok Ligája második körében, a 16-os főtáblára kerülésért.

"Minden bizonnyal az egyre jobb eredményeket elérő német bajnok lesz az ellenfelünk. Célunk a 16 közé jutás, de ez nem lesz egyszerű. Előny, hogy a második mérkőzést hazai közönség előtt vívjuk" - mondta Kiss Szilárd, a dunaújvárosiak vezetőedzője.

A magyar bajnok Győri Graboplast ETO KC automatikusan tagja az elitmezőnynek. A női EHF-kupában a Debrecen a második fordulóban az orosz Asztrahanocska Asztrahánnyal találkozik, a címvédő Cornexi-Alcoa-HSB Holding, valamint a Ferencváros egy szakasszal később, a legjobb 32 között kapcsolódik be a küzdelmekbe.

Bíró Imre, a DVSC edzője nem örült annak, hogy orosz együttessel kell harcolni. "Az orosz kézilabdasport nagyon erős, felnőtt és korosztályos szinten egyaránt. Nem lehet rossz az a klub, amely ilyen hátországban negyedik-ötödik a bajnokságban. Az mindegy, hogy a második mérkőzés lesz nálunk" - mondta a tréner.

Az már korábban eldőlt, hogy a KEK-ben a Vác a szlovák Besztercebányával (Banska Bystrica) játszik. A férfi EHF-kupában a Tatabánya-Carbonex a fehérorosz SZKA Minszk ellenében harcolhatja ki a harmadik körbe, azaz a 32 közé jutást, a Dunaferr viszont csak ott lép először pályára. Marosi László, a tatabányaiak klubigazgatója, egykori kiváló játékos elmondta, előzetesen a 16 közé szeretnének eljutni, de már most látszik, hogy ez nem lesz könnyű feladat.

"A Minszk jó csapat, ráadásul otthona félelmetes, és a visszavágó is ott lesz, ennek ellenére tovább kellene lépnünk" - jegyezte meg. A KEK-ben a PLER-Airport - szintén a második fordulóban - a norvég Haslum HK-val találkozik. "Semmilyen információink sincs a norvég csapatról, majd utána nézünk" - mondta Nagy Károly vezetőedző.

A férfi Bajnokok Ligájában - korábbi sorsolás alapján - a Pick Szeged a D csoportban a címvédő spanyol Barcelonával, az ukrán Zaporizzsjával, valamint a bosznia-hercegovinai Izvidac Ljubuski és a finn Sjundea (finn) párharc győztesével, az MKB Veszprém az F-ben a spanyol Ciudad Reallal, a szlovák Tatran Presovval (Eperjes), illetve a török Besiktas Istanbul és a román Dinamo Bucuresti összecsapás továbbjutójával szerepel együtt.

A keddi sorsoláson:
nők:
BL, 2. forduló, a 16 közé jutásért:
FC Nürnberg (német)/Florgarden Sassari (olasz) - Dunaferr

EHF-kupa, 2. forduló, a 32 közé jutásért:
Asztahanocska Asztrahány (orosz) - Debrecen

férfiak:
EHF-kupa, 2. forduló, a 32 közé jutásért:
Tatabánya-Carbonex - SZKA Minszk (fehérorosz)

KEK, 2. forduló:
PLER-Airport - Haslum HK (norvég)

Az első mérkőzéseket október elsején vagy 2-án, a visszavágókat 8-án vagy 9-én rendezik. A harmadik forduló sorsolását október 11-én tartják.