Vágólapra másolva!
A magyar nőikosárlabda-válogatott megnyerte első mérkőzését az Európa-bajnoki pótselejtező A csoportjában: a csapat a lengyelek otthonában nyert 61-58-ra.

A csoport, 1. forduló:
Lengyelország - Magyarország 58-61 (18-16, 19-14, 14-21, 7-10)
pontszerzők:
Kobryn 19, Krupska 8/6, Pawlak 7, Bibrzycka 6, Nowacka 5/3, Miedzik, Trzesniewska 4-4, Wielebnowska 3, Karpinska 2, illetve Cserny 14/3, Károlyi 13/3, Ujhelyi 9, Fegyverneky, Pap 6-6, Englert 5/3, Hagara, Horváth Zsófia 4-4

Telt ház előtt lépett pályára a magyar nőikosárlabda-válogatott, az ellenfél a két évvel ezelőtti Eb negyedik helyezettje, a négy esztendővel korábbi kontinensbajnokság aranyérmese volt, azaz mindenféleképpen a hazaiak számítottak favoritnak.

A félidőig úgy tűnt, érvényesül is a papírforma, a lengyelek ugyanis hétpontos vezetést szereztek. Sőt, a 24. percben már 42-30 állt az eredményjelzőn. Ekkor azonban következett a fordulat: a sok személyi hibája miatt alig 20 percet játszó Cserny vezérletével a palánk alatt fölénybe kerültek Sterbenz Tamás tanítványai. Emellett a fegyelmezett védekezésnek köszönhették, hogy a záró 10 perc már döntetlenről indult.

A befejezés rendkívüli izgalmakat hozott, a hajrában az is belefért, hogy a magyarok sorozatban négy büntetőt kihagyjanak, az utolsó pillanatokban Ujhelyi fontos pontjaival rendkívül fontos, egyben bravúros győzelmet arattak.

A hármas körmérkőzés folytatása magyar részről szerdán Miskolcon, Finnország ellen következik.