Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar férfikosárlabda-válogatott augusztus 13-án az Eb-aranyérmes litván együttest fogadja Debrecenben. A női együttes első Eb-pótselejtezőjét a 700 millió forintos költséggel felújított miskolci Városi Sportcsarnokban játssza Finnország ellen.

Meszlényi Róbert gárdája - amely Svédországgal és Portugáliával találkozik a kvalifikáció során - a következő hónapban 8-tól 14-ig edzőtáborozik a hajdúsági megyeszékhelyen. Ennek keretein belül csap össze a Főnix Csarnokban az olimpiai negyedik balti elitalakulattal, amely címvédőként természetesen ott lesz a 16 csapatos szerb-montenegrói kontinenstornán.

A barátságos mérkőzésre jövő hétfőtől válthatók belépőjegyek a klubirodában, illetve a debreceni Tourinformnál 600, 800 és 1200 forintos áron.

Ha a magyarok sikerrel veszik a pótselejtezőket, majd a csoportgyőztesek közti hármas tornán is az élen végeznek, akkor indulhatnak a szeptemberi Eb-n.

A magyar nőikosárlabda-válogatott is Eb-pótselejtezőre kényszerül, ennek kezdetéig összesen hét felkészülési meccset játszik. Az első kettőt Kassán Szlovákia ellen (július 21-22-én), majd Horvátország (25-26-án, Budapesten) következik. Július 29-31-e között Franciaországban egy négyes tornán szerepel a gárda, ahol a házigazdák válogatottján kívül Kanada és Lengyelország ellen lép pályára.

Az augusztus 10-i, első pótselejtező helyszíne a 700 millió forintos költséggel felújított miskolci Városi Sportcsarnok, az ellenfél pedig Finnország lesz.

(MTI) / [origo]