Vágólapra másolva!
A magyar nőivízilabda-válogatott a spanyolok után a házigazda oroszokat is egy góllal győzte le Kirisiben, a Világliga B csoportjában.

Világliga, B csoport, 2. forduló:
Magyarország - Oroszország 8-7 (2-1, 2-1, 2-5, 2-0)

Faragó Tamás gárdája pénteken az olaszok ellen száll vízbe a hatcsapatos tornán, amelynek résztvevője még Franciaország, Hollandia és Spanyolország.

Ami pedig a férfiakat illeti, Kásásék hétfőn 14.50-kor indulnak útnak a Ferihegyi repülőtérről New Yorkba, ahol kéthetes edzőtáborozáson vesznek részt. Ezt követően a válogatott július 6. és 10. között játssza le középdöntős mérkőzéseit a Világligában, majd következik július 18-tól a montreali világbajnokság.

A csapatra pénteken még csaknem négyórás edzés vár - derült ki a vb előtt tartott utolsó hazai sajtótájékoztatón, a Hajós Alfréd uszodában. "Az olimpia után ez az első világbajnokság, ezért nagyon nehéz megjósolni a kilátásokat" - mondta Kemény Dénes szövetségi kapitány. "A csapatok felét az ötkarikás játékok óta nem láttam, ezért nem tudom, melyik válogatott mennyiben változott. Mindenesetre az aranyéremtől kezdve bármire esélyesek vagyunk."

A kapitány szerint a vb előtt különösen jól jön a Világliga négy mérkőzése a horvátok, az amerikaiak, az oroszok és az olaszok ellen, továbbá egy edzőmérkőzés az amerikaiakkal szemben. A montreali világbajnokságon a címvédő magyar csapat a horvát, a kanadai és a román együttessel szerepel a C csoportban.