Vágólapra másolva!
Foghíjas kerettel vág neki az augusztusi Európa-bajnoki pótselejtezőre való felkészülésnek Sterbenz Tamás, a női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakvezető tíz stabil emberrel számol, hozzájuk csatlakozik még - sikeres továbbjutás esetén - a kvalifikáció második körében a tengerentúli profi bajnokságban "nyaraló" Iványi Dalma (MiZo-Pécsi VSK), illetve szükség esetén a csapattal tart a lábát fájlaló Vajda Anna, aki a napokban távozott az MKB-Euroleasing Soprontól. Kettejük közreműködésével is csak hatan maradnának a 2003-as görögországi Eb-n 10. gárdából.

A távolmaradókra célozva Sterbenz - név nélkül - kiemelte, hogy jövő hétig még nyitva áll a kapu előttük, és ha kitartanak álláspontjuk mellett, akkor négy junior korú játékossal tölti fel az együttest, ezek Szakács Ildikó (PVSK), Czukor Tünde (Atomerőmű-KSC Szekszárd), Kovács Krisztina (BEAC-Újbuda) és Fűrész Diána (BSE-ESMA).

A válogatott július 4-én, a szlovákiai Popradon kezdi meg az összetartást, melynek során kétszer is összecsap a házigazdák legjobbjaival, majd július 26-án és 27-én Horvátországot fogadja Budapesten.

Ha a Sterbenz-alakulat augusztusban megnyeri a pótselejtezőt Lengyelországgal és Finnországgal szemben, akkor a másik két csoport győztesével körmérkőzéses tornát játszik a szeptemberi Eb-nek otthont adó Törökországban. Ennek első helyezettje kvalifikálja magát a 12 csapatos, Bursában, Izmirben és Antalyában sorra kerülő végjátékra.

A női válogatott jelenlegi kerete:
Englert Orsolya (Diósgyőri KSK), Fegyverneky Zsófia, Károlyi Andrea (PVSK), Németh Erzsébet (ZTE-Zala Volán), Török Szilvia (Szeviép-Szeged), Hagara Zsuzsanna, Horváth Zsuzsanna, Papp Krisztina (BSE), Cserny Réka, Horváth Zsófia (MKB-Euroleasing Sopron)