Vágólapra másolva!
Pat Cortina szívesen lenne a továbbiakban is a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya, és egyben az Alba Volán-Fevita vezetőedzője.

A kanadai-olasz szakember a szezon után tudta meg, mennyit ajánl számára a szövetség (MJSZ), illetve a székesfehérvári klub. Végül több külföldi - például német és olasz élvonalbeli - ajánlattal szemben a kettős magyar szerződést részesítette előnyben. A megállapodást várhatóan a június 7-i elnökségi ülésen szentesítik.

Az MTI értesülése szerint Cortina 20 százalékos fizetésemelést kért az MJSZ-től, ennyit azonban végül is nem kap. A bajnok és Magyar Kupa-győztes, Kontinentális-kupa-harmadik Alba Volánnál csak annyit közöltek, sikerült megállapodni a keresett edzővel, és két héten belül aláírják a szerződést.

A jelenleg Olaszországban tartózkodó trénerrel a magyar válogatott az áprilisi debreceni divízió I-es világbajnokságon a világelitbe feljutó Norvégia, valamint Lengyelország mögött harmadik lett úgy, hogy az első két helyezettel döntetlent játszott.