Vágólapra másolva!
Az utóbbi évek egyik legizgalmasabb bajnoki hajrája következik a nőikézilabda-NB I-ben: a Győri Graboplast ETO szerdán fogadja a címvédő Dunaferrt, s a tét az aranyérem.

Az előző két évben - és korábban 1998-ban, 1999-ben és 2001-ben is - diadalmaskodó dunaújvárosiak lépéselőnyben vannak, pontelőnnyel állnak az élen, vagyis a döntetlen nekik kedvez. Az alapszakaszgyőztes Győrnek nyernie kell, hogy 1957 és 1959 (!) után megszerezze története harmadik elsőségét.

A hazaiaknál többen sérüléssel bajlódnak, a térdpanaszokkal kezelt Görbicznek és Borbásnak, valamint a bokáját fájlaló Bradeanunak pihennie kellene, azonban most erre nincs lehetőség. A Dunaferrben sem mindenki hadra fogható. A fél éve sérült Nagy és Lovász mellett a védekezőspecialista Pigniczki sem állhat Kiss Szilárd vezetőedző rendelkezésére, ugyanis gyermeket vár.

A két csapat ebben az idényben négyszer találkozott. Az NB I alapszakaszában szeptember 26-án a dunaújvárosiak 31-25-re nyertek Győrött, majd december 29-én az ETO rabolt pontot a rivális otthonából (22-22). Április 3-án a Magyar Kupa győri döntőjében ismét összekerült a két gárda, a hazaiak kemény, helyenként durva összecsapáson 26-24-re győztek. A bajnoki playoffban, május 6-án ismét Dunaújváros volt a helyszín, és a vendéglátó simán, 26-20-ra diadalmaskodott.

A Győr története legjobb szezonját produkálja, azonban lehet, hogy így is keserű szájízzel kell nyári pihenőre vonulnia. A gárda az MK megnyerése után fennállása negyedik EHF-kupa-döntőjét is elbukta, mégpedig az esélytelenebbnek tartott székesfehérvári Cornexi-Alcoa-HSB Holding ellenében. A szerdán 18 órakor kezdődő meccsen csak a győzelem ér aranyérmet.

Az már biztos, hogy a két együttes a következő idényben a Bajnokok Ligájában szerepel, a biztos bronzérmes Ferencváros, valamint a playoff felsőházában még érdekelt Cornexi pedig az EHF-kupában indul.

Az utolsó forduló párosítása:
szerda:
Győr - Dunaferr 18 ó (Sport1)
FTC - Cornexi 18.

(MTI)