Vágólapra másolva!
A júliusi montreali világbajnokságra készülő nőivízilabda-válogatott a margitszigeti "vb-ráhangolódás" keretében a heti edzőpartner szerepét vállaló német válogatottal pénteken, barátságos mérkőzésen is összemérte erejét: a vége sima, 10-6-os magyar siker lett.

Pontosabban a nemcsak számtanilag biztos győzelem négy negyed alatt született meg a Hajós nyitott, harmincas medencéjében, ahol Faragó Tamás szövetségi kapitány még ráadást is vezényelt együttesének: a vendégek beleegyezésével a nyáriasan verőfényes időben további két negyednyi póló következett, de ezt is hazai fölény jellemezte.

Bár a németek, akiknek legjobbjai a legutóbbi, 2003-as barcelonai vb-n a 10. helyen végeztek, igyekeztek közelebb zárkózni, próbálkozásuk nem járt eredménnyel, a két esztendeje vb-5. magyarok a ráadással együtt hat góllal, 15-9-re diadalmaskodtak.

Ami akkor is megnyugtató, ha a kísérletezés, a csapatkeresés jegyében zajlott mindkét oldalon a pénteki meccs, amelyen a tavalyelőtti Faragó-csapat gerince vízbe szállt, még a válogatott légiósok is, egyetlen kivétellel. Az Olaszországban pólózó csapatkapitány, a régebbről világ- és Európa-bajnoki címmel is büszkélkedő Stieber Mercedes ezúttal csak a partról szemlélte a társak mutatványát.

"Nekem tetszett a lányok játéka, s szerintem jók leszünk a világbajnokságra, ahol kis szerencsével akár csoportelsők is lehetünk az Egyesült Államok előtt, utána a folytatásban meg már bármi lehet" - hangzott a derűlátó összegzés, holott elvben az optimizmust éppenséggel nem erősíthetné az a sérülés, amely miatt kikényszerült a medencéből a válogatott irányítója.

"Még az olasz bajnoki döntőben egy szerencsétlen mozdulatot követően eltörött az egyik lábujjam, de nincs gond, most, a németek ellen még pihentetem, de a jövő heti, spanyolországi nemzetközi tornán már nekem is ott a helyem a lányok között!"