Vágólapra másolva!
Fölényes győzelmet aratott Kína csapata ellen, és jobb gólkülönbségének köszönhetően a táblázat élére ugrott a magyar jégkorong-válogatott a debreceni divízió I-es világbajnokság harmadik fordulójában.

3. forduló:
Magyarország - Kína 9-0 (2-0, 4-0, 3-0)
gól: Kovács (5., 27.), Horváth (14.), Peterdi (23.), Palkovics (29.), Ocskay (37.), Majoross (52.), Erdősi (58.), Fekete (60.)

A két csapat utolsó hat párharcát a magyar válogatott nyerte, igaz, az utolsót csak 4-3-ra, így a hazaiak mindenképpen - óvatos - bizakodással várták a szerdai találkozót.

Bár a játékosok és a szakvezetők jelezték, ők csak erre a mérkőzésre kívánnak összpontosítani, a szurkolók számolgatásba kezdtek. A norvégok elleni döntetlen és a mutatott forma alapján még az is előfordulhat, hogy a gólkülönbség dönt az első helyről és vele a világelitbe jutásról. Ennek tükrében pedig egy nagykülönbségű győzelemben reménykedtek a hazai szimpatizánsok.

Ezúttal nem az első két játéknapon sziporkázó, a kapusok között 97,5 százalékos védési mutatóval éllovas Szuper, hanem az eddig cserepados Budai kapott lehetőséget, s bizony alig akadt dolga a 60 perc során.

Palkovics hamar a büntetőpadra került, de ez nem volt baj, mert egy indításra a kínai hálóőr, Jü rossz ütemben mozdult ki, Kovács ellépett mellette és az üres kapuba lőtt. Később kimaradt egy emberelőny, majd a 14. percben Horváth a kék vonalról volt eredményes, Jü a takarástól keveset látott. Egyoldalú ütközet zajlott, a kapura lövési arány 19-1 volt a hazaiak javára.

A második harmad elején öt másodperc alatt kihasználta emberelőnyét a magyar csapat, Ladányi lövése kipattant, és Peterdi nem hibázott. A kínaiaknak változatlanul hátrány volt a létszámfölény: Kovácsnak a semleges harmadból ellőtt - vagy inkább elívelt - korongja Jü lába között vánszorgott a kapuba. Két perc múlva négy a négy ellen Palkovics viharzott el a jobb szélen, majd közelről a védők statisztálása mellett volt eredményes.

A vendéggárda nem volt méltó ellenfél. A 37. percben Ocskay lőtt pimasz gólt: társaira nézve lopta a távolságot, majd váratlan mozdulattal a hálóba továbbította a korongot. A székesfehérvári csatár harmadik vb-meccsén harmadik gólját szerezte.

A záróharmadban a kínaiak a becsületgólért hajtottak, így inkább a támadásra figyeltek, nem érdekelte őket, mi lesz a védekezéssel. Így aztán nagy iramban folyt a játék. A vendégek időleges lelkesedését Majoross hűtötte le, miután az 52. percben Sille lövésébe sikeresen nyúlt bele.

A hajrában tovább nőhetett volna a különbség, de kétszer a kapuvas mentett. A szurkolók maximális kiszolgálásáról Erdősi és Fekete gondoskodott. A magyar válogatott a korábbi évekkel ellentétben ezúttal gyengébb csapat ellen nem "nyögve nyelős" mérkőzést játszott, hanem magabiztos diadalt aratott. A hazaiak immár 157 perce nem kaptak gólt a vb-n!

Az állás:
1. Magyarország 5 pont (14-2)
2. Norvégia 5 (13-7)
3. Lengyelország 4 (13-6)
4. Japán 4 (13-7)
5. Nagy-Britannia 0 (6-15)
6. Kína 0 (4-26)

Csütörtökön szünnap következik.

A pénteki program:
Norvégia - Kína 13 ó
Lengyelország - Japán 16.30
Magyarország - Nagy-Britannia 20