Vágólapra másolva!
A férfivízilabda-bajnokság alapszakaszában a másik felett aratott egy-egy győzelem után, a rájátszás korábbi négy meccse sem hozott döntést arról, hogy a Vasas vagy az Eger vívhatja meg az aranycsatát a másik elődöntős párból továbbjutott Honvéddal. A párbajt vasárnap, a Komjádi uszodában rendezett ötödik meccse tisztázta: 9-7-es sikerével a Vasas került az ob I playoffjának fináléjába.

Férfivízilabda-bajnokság, rájátszás, elődöntő, 5. mérkőzés:
TEVA-VasasPlaket - Brendon-ZF-Eger 9-7 (3-1, 2-0, 1-2, 3-4)

Az első negyedben az Eger vezetését követően a hevesiek rendre a kapufát találták telibe, a Vasas ugyanakkor emberelőnyeit rendre értékesítette. Az angyalföldiek a második hét percben már 4-1-re is vezettek a meglepő módon szinte folyamatosan őrizetlenül hagyott Varga Dénes jóvoltából, aki harmadszor volt eredményes. Miután az Eger a teljes létszámnál végrehajtott akciókkal egyetemben kevés fórját is elpackázta, miközben Mátyás Zoltán - amikor eggyel megint többen voltak a vízben a piros-kék társaságból - kilőtte a jobb sarkot, a félidőre négygólosra nőtt a hazaiak előnye (5-1).

A harmadik játékrészben csökkentett hátrányán Gerendás György alakulata, a negyedikben pedig 3-7-ről 6-7-re még közelebb zárkózott, de egyenlítenie, ennél fogva pedig a hosszabbítást kiharcolnia már nem sikerült a mérkőzés háromnegyedében mutatott gyatra helyzetkihasználás miatt. A zűrzavaros végjátékban piros lapos figyelmeztetése nyomán vezetőedzőjét is elveszítő Eger hősiesen próbálkozott, mindhiába.

Nyert a Vasas, így - bár a hevesiek tiltakoztak Nyéki cserével történt végleges kiállítása miatt, Marjay játékvezető pedig a meccs zárultakor váratlanul a vízben kötött ki - az április 24-én rajtoló döntősorozat nyitómeccsén ő lesz a vendége a Kőér utcában a bajnoki címvédő Honvédnak.

A meccs után az a hír járta, hogy Nyéki kiállítása miatt az Eger bírói műhibára hivatkozva esetleg megóvja a mérkőzést. Szentgyörgyi Ferenc, a szövetség versenybíróságának elnöke elmondta: hivatalosan semmi ilyesmiről nem tud, bár a hevesi gárda, ha akar, hétfő délelőttig még óvhat.

A playoff fináléja jövő vasárnap kezdődik, s tart addig, amíg az egyik csapat három győzelmet szerez.