Vágólapra másolva!
A férfivízilabda ob I rájátszásának elődöntőjében vasárnap, a Vasas és az Eger harmadik összecsapását az alapszakaszban harmadik hevesiek ellen 8-3-ra nyerték a legjobb négy közé második helyezettként jutott angyalföldiek a Komjádi uszodában, így a 8 pontig tartó párharcban 6:4-re vezetnek.

rájátszás az 1-4. helyért, 3. mérkőzés:
TEVA-VasasPlaket - Brendon-ZF-Eger 8-3 (1-0, 2-1, 3-2, 2-0)

Az alapszakaszban szerzett, egyformán 2 pont birtokában az egymás elleni rájátszásos páros csata nyitányát a piros-kékek nyerték 9-6-ra, a szerdai meccsen - tökéletesen lemásolva a Komjádi uszodában született eredményt - odahaza diadalmaskodott és egyenlítette ki a pontállást az Eger. Ennél fogva a vasárnapi összecsapás tétje az volt, melyik gárda csikarja ki a már-már "finálégyanús" győzelmet, kerül lépéselőnybe, egyszersmind közelebb a döntőhöz.

Az első negyed egyetlen találatát az olimpiai aranyérmes Steinmetz Ádám lőtte athéni bajnoktársának, Szécsi Zoltánnak, később azért már gyakrabban zördültek a hálók. 3-0, majd 4-1 után az Eger 4-3-ra felzárkózott, a negyedik játékrészre azonban 6-3-ra hízott a Vasas-előny. A labdával ekkor tájt már alig találkozó Szécsivel szemben az angyalföldi kapuban biztos kézzel hárító Nagy Viktornak köszönhetően háromnál tovább már nem is jutottak a vendégek, a hazaiak viszont különösebb erőlködés nélkül tovább gyarapították találataik számát. A 8-3-as sikerrel 6:4-re alakította a párharc "pontosságát" a Vasas, s ha szerdán (18:30 ó, m2) Egerben is nyerni tud, döntős.

A másik párban a Honvéd a Szeged ellenében már szerdán eldöntötte a maga javára a csatát, s 8:0-ás pontaránnyal, vagyis négy győzelmet aratva lépett elsőként a bajnoki fináléba.