Vágólapra másolva!
Elmaradt a bravúr, a Dunaferr 28-25-re kikapott a címvédő dán Slagelsétől a nőikézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjének első, dunaújvárosi mérkőzésén. Szintén kikapott és kritikusnak tűnő, hatgólos hátrányba került a Győri Graboplast ETO KC, amely a német HC Leipzig otthonában lépett pályára az EHF-kupa elődöntőjének első talákozóján.

Női BL, elődöntő, első mérkőzés:
Dunaferr - Slagelse (dán) 25-28 (12-10)
gól: Radulovics 8, Vincze, Kindl, Ferling 4-4, Balogh 2, Pigniczki, Németh, Pálffy 1-1, illetve Petrovic 12, Fridrikas, Kliukaite 4-4, Melgaard, Savic 3-3, Radulovic, Lungu 1-1

A Dunaferrnek bőven volt törleszteni valója a dán elitgárdával szemben, hiszen a rivális két éve az EHF-kupa döntőjében, tavaly pedig ugyancsak a BL elődöntőjében bizonyult jobbnak nála. A szerencse ismét nem állt a magyar bajnok mellé, mert megint hazai környezetben, a jégcsarnokban kialakított pályán kellett megvívni a nyitó csatát.

A közönségen ezúttal sem múlott semmi, négyezren préselődtek be az arénába, és óriási volt a hangzavar, ami csak fokozódott egy-egy értékesített helyzet, illetve kimaradt vendégziccer után. A címvédő dánok megilletődve kezdtek, Pálinger - aki a következő idényben Dániában véd majd - eleinte minden lövésüket megfogta. A védekezés szenzációs volt, Radulovics megállíthatatlannak bizonyult, s a Slagelse csak 4-0 után tudott először gólt dobni.

Negyedóra elteltével a Dunaferr 6-3-ra vezetett, de egyre jobban védekeztek a vendégek, ráadásul a spanyol bírók is enyhén őket segítették, így 6-5-re felzárkóztak. Csakhogy Radulovics és a védekezésben labdát halászó Pigniczki hamar betalált a világ- és Európa-bajnok Legangernek.

A félidő derekán szokatlanul sok volt a hiba mindkét oldalon, a 8-6-os állás "befagyott" a jégcsarnokban. Először Kindl nem törődött ezzel, és két bombagólt dobott. A Slagelse cserékkel frissített, és az új emberek a 27. percben 10-9-re módosították az állást. Ekkor Kiss Szilárd, a dunaújvárosiak edzője megpróbálta rendezni a gondolatokat, s ez részben sikerült is.

A szünet után felváltva estek a gólok, vagyis a hazaiak nem tudtak elhúzni, megnyugtató előnyt szerezni. A 37. percben Németh előbb védekezésben, majd támadásban nyújtott extrát, és 16-13 lett az állás. Egyre nőtt a feszültség, s a játékvezetők kiállításokkal próbálták elejét venni az agresszivitásnak, de ítéleteikkel inkább a hazaiakat sújtották.

A fiatal Vincze teljesítményét nem befolyásolta a bírók miatti bonyodalom, ő remekül helytállt és a balszélről rendre túljárt a világ legjobb hálóőrének tartott Leganger eszén. Állandósult a 2-3 gólos különbség, majd két eladott labdát követően a 46. percben egyenlő lett az állás (20-20). Hullámvölgybe került a Dunaferr, s emberelőnye alatt a Slagelse a vezetést is megszerezte. Ám azonos létszámban fordított a hazai csapat, igaz, ez nem tartott sokáig, mert a csereként beálló Fridrikas duplázott.

Leganger ziccerek hárításával bosszantotta a dunaújvárosiakat, miközben támadásban társai sziporkáztak, így 25-22-re ellépett a dán bajnokság listavezetője. Most már az volt a kérdés, hogy egyáltalán nyer-e a Dunaferr, amely a kritikus tízperces szakaszban csupán egyszer volt eredményes. A hajrában szoros emberfogásra tért át a hazai csapat, és felzárkózott 26-25-re. Egyenlítési lehetőség is adódott, de Radulovics rontott, a túloldalon viszont az egész összecsapáson bravúrt bravúrra halmozó Petrovic nem.

Ezzel elszállt a remény még a hazai sikerre is, így a jövő vasárnapi visszavágón (Bröndby, 19.30) a Dunaferr helyzete kilátástalannak tűnik. A "mumus" Slagelse utoljára január 22-én kapott ki, akkor a másik elődöntős macedón Szkopje otthonában BL-csoportmérkőzésen, azóta 16 hazai, illetve nemzetközi találkozón diadalmaskodott megszakítás nélkül.

A másik ágon:
Hypo Niederösterreich (osztrák) - Kometal Szkopje (macedón) 32-30 (18-13)