Vágólapra másolva!

Erős csapattal jönnek a japánok a hokivébére

Csaknem a legerősebb kerettel érkezik az április 17-23. közötti debreceni divízió I-es jégkorong-világbajnokságra a japán válogatott, amely egyértelműen az A csoportba való visszajutást tűzte ki célul.

A német szövetségi kapitány, Mark Mahon számíthat két ászára, Fudzsita Kijosira és leggólerősebb csatárára, a tengerentúli tartalék-bajnokságban is megfordult Szuzuki Takahitóra. A keret tagja még az NHL-es Los Angeles Kings által tavaly nyáron az amatőr játékos-választáson, a drafton lefoglalt kapus, Fukufudzsi Jutaka. Az együttes eddig Tokióban edzőtáborozott, és vasárnap repül Magyarországra.

A debreceni vb-n ugyancsak érdekelt norvég együttes felkészülési mérkőzésen 2-1-re nyert a vendéglátó francia csapat ellen, mindkét találatot Trygg ütötte (a 13. és a 15. percben). A hoki legfelső osztályában játszó franciáknál nem szerepeltek a hazai bajnoki döntőben érdekelt - s aranyérmet szerző - Mulhouse, valamint a Tours együttesének legjobbjai.

Székesfehérvárott készül a magyar hokikeretsportcsapat20050405szekesfehervarott.htmlDopping miatt kizártak egy orosz hokist a vb-keretbőlsportcsapat20050404dopping.html