Vágólapra másolva!
Fennállása során először diadalmaskodott a nőikézilabda Magyar Kupában a Győri Graboplast ETO KC, miután a döntőben hazai pályán, hatalmas csatában legyőzte a címvédő Dunaferrt.

A Halászi Takarék Magyar Kupa fináléjában:
Győri Graboplast ETO KC - Dunaferr 26-24 (16-12)
gól: Görbicz 7, Vérten, Gogirla 4-4, Bradeanu, Kovacicova, Djokic 3-3, Juhász, Bódi 1-1, illetve Radulovics 11, Kindl, Németh 3-3, Vincze, Pálffy 2-2, Bohus, Ferling, Gáspár 1-1

A tavalyi, ugyancsak otthon vívott - és elbukott - döntőből okulva a Győr ezúttal óriási iramban nyitott, és agresszív védekezésével a Dunaferr nem tudott mit kezdeni. Eleinte Vérten góljainak örült a hazai közönség, a fürge játékos gyorsan háromszor is betalált. A vendégektől jószerivel csak Radulovics jelentett veszélyt a kapura, de eleinte viszonylag nagy hibaszázalékkal célzott. Az ETO-tól a szezon végén távozó Sirina parádézott a kapuban, míg támadásban főleg a légiósok - Bradeanu, Kovacicova, Gogirla és Djokic - jeleskedtek, miután remek passzokat kaptak Görbicztől.

Fokozatosan nőtt a különbség, negyedóra elteltével már 10-4-re vezetett a Győr. Aztán a lendület egy kicsit megtört, amikor emberhátrányba került a gárda, azonban a dunaújvárosiak erejéből csak arra tellett, hogy négygólosra csökkentsék a hátrányt (12-8). A Dunaferr időt kért, s még közelebb zárkózott (13-10), azonban Görbicz bravúros megmozdulásainak köszönhetően megint megnyugtató lett az ETO előnye.

Jellemző az első félidő statisztikájára, hogy a hazaiaknál heten, a vendégeknél viszont csupán hárman voltak eredményesek, közülük a fokozatosan belelendülő Radulovics 9 gólt dobott, vagyis csapata termésének háromnegyedét. A többi válogatott klasszis - például Ferling - rossz napot fogtak ki.

A második félidőt is a keményen védekező Győr kezdte jobban, és újra ellépett (19-13), noha emberhátrányban játszott. A vállalkozó kedv diadala volt, amikor Görbicz kínai figurából dobott gólt. A Dunaferr új támadótaktikát dolgozott ki, mivel Radulovicsra többen is ügyeltek, így mások előtt adódtak lehetőségek, akiket kevésbé őriztek. Vészesen fogyott az ETO előnye, a 41. percben 20-18 volt az állás.

A bírók ebben a szakaszban egyre inkább megtorolták a hazaiak agresszív, már-már durvaságba hajló védekezését. A kétgólos különbségnél viszont nem tudott szorosabb állást kicsikarni a címvédő, amely ettől egyre idegesebbé vált. Jöttek a rontások, illetve a Sirina-védések, így az ETO megőrizhette sovány előnyét, s fennállásának első MK-sikerét aratta a paprikás hangulatú összecsapáson.

Kiss Szilárd, a Dunaferr vezetőedzője: "Küzdelmes mérkőzés volt, de nem voltak egyenlőek a feltételek, mivel a Győr megkapta a hazai pálya előnyét. A jövőben szeretnénk, ha semleges helyszínen vagy otthon szerepelhetnénk a Magyar Kupa négyes döntőjében. Amikor Radulovics mellett mások is jobban játszottak, akkor volt esélyünk a felzárkózásra. A mérkőzés jó felkészülés volt a még nehezebbnek ígérkező, dán Slagelse elleni jövő heti BL-elődöntőre."

Róth Kálmán, a Győr vezetőedzője: "Nagyon felkészültünk a Dunaferr játékából. Tudtuk, hogy csak akkor van esélyünk a győzelemre, ha végig keményen harcolunk. Kicsit feszült volt a légkör, de ez a nagy téttel magyarázható. Jól kezdtünk, majd biztosan őriztük az előnyt, a végén pedig majdnem megbosszulta magát, hogy kiengedtünk. Hosszú évek munkája ez a siker. Most a Lipcse elleni EHF-kupa-elődöntő következik, és erre a párharcra kell összpontosítanunk."

A harmadik helyért:
Váci NK - Bp. Kőbánya Spartacus 33-32 (18-15)

A Vác ezzel a sikerrel minden bizonnyal a KEK-ben szerepelhet a következő szezonban, hiszen a bajnokságban nincs az 1-4. helyen, így a Bajnokok Ligája, illetve az EHF-kupa számára elérhetetlennek tűnik.