Vágólapra másolva!
A férfivízilabda ob I rájátszásában vasárnap a bajnoki alapszakaszban első helyen végzett Honvéd a papírformát igazolva, ám a megszokottnál ezúttal jóval gyengébb teljesítményt nyújtva nyert. A címvédő főleg húzóembere, a kétszeres olimpiai bajnok Biros négy góljának köszönhetően kerekedett felül a legjobb négy közé negyedikként bejutott Szeged gárdáján.

Férfivízilabda ob I , rájátszás az 1-4. helyért, 1. mérkőzés:
Domino-BHSE - Szeged-Beton VE 6-3 (1-1, 1-0, 1-0, 3-2 )

A Honvéd az alapszakaszban mindkét találkozóján győzött a Gyöngyösi András vezérelte dél-alföldiek ellen, így 4 pont tulajdonosaként szállhatott vízbe a playoff 8 pontig tartó elődöntős párharcának vasárnapi nyitóösszecsapásán.

Kovács István együttese hazai medencében, a Kőér utcai mérkőzésen a vártnál jóval nehezebben diadalmaskodott, a félidőben például csak egyetlen találattal (2-1) vezetett. Jórészt a támadások gyakorta vérszegény befejezése miatt, meg azért is, mert a szegedi kapuban Barát remekelt. Végül azonban csak begyűjtötte a két pontot a vendéglátó gárda, s már csak egyszer kell nyernie ahhoz, hogy a fináléba kerüljön. Az aranytalálkozón a másik elődöntő, a Vasas-Eger pólós párbaj továbbjutójával találkozik.

Utóbbi duó szombati rájátszásos első csatája a piros-kékek 9-6-os sikerét hozta, így ott a pillanatnyi pontállás 4-2 a Vasas javára, mivel az alapszakaszban mindkét együttes egyszer-egyszer győzött. Folytatás szerdán, amikor a bajnokcsapat Szegeden játszik, míg a Vasas - ugyancsak 18.30-tól - Egerben vendégeskedik.