Vágólapra másolva!
A csapatot sújtó betegséghullám ellenére a MiZo-Pécsi VSK ismét győzni megy Bourges-ba a nőikosárlabda-Euroliga két sikerig tartó negyeddöntőjének második, pénteki mérkőzésére.

A kontinenssorozatban kétszeres bronzérmes baranyaiak a csoportselejtezők során itthon és saját közönsége előtt is megverték a háromszoros bajnokot, a keddi első találkozón pedig 70-61-re diadalmaskodtak.

"Károlyi Andrea reggel alig tudott felkelni a láztól, Béres Tímea pedig csak délelőtt csatlakozik hozzánk, miután éjjel injekciózták egy pesti kórházban. Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen valóságos fizikai háború vár ránk, a franciák megpróbálnak majd felőrölni bennünket, nekik élet-halál kérdése ez a meccs. Ha bírjuk erővel, akkor mindazonáltal nem lehet baj, mert taktikailag alaposan felkészültünk belőlük. Két napja indításokból és balkezes betörésekből is 20 pontot kaptunk, ezt okvetlenül ki kell küszöbölnünk" - fejtegette Rátgéber László vezetőedző.

A Bourges-ban szinte biztosan nem léphet pályára a keddi összecsapás második negyedében sérülés miatt kivált Ljubica Drljaca, a szerb-montenegrói kiválóságnak ugyanis - a klub honlapja szerint - galambtojás-nagyságú duzzanat keletkezett a bokáján.

Pierre Vincent, az ellenfél mestere ennek ellenére magabiztosan nyilatkozott tanítványainak esélyeiről.

"A pécsi második félidőt Drljaca nélkül is megnyertük. Hazai környezetben kiegyenlítünk, jövő csütörtökön visszamegyünk Magyarországra, és ott harcoljuk ki a négyes döntőbe jutást" - fogadkozott a tréner.

A második mérkőzés pénteken 20.30 órakor kezdődik (Sport1), míg az esetleges harmadik találkozót ismét Pécsett bonyolítják le.