Vágólapra másolva!

Női pólósaink kijutottak a montreali vb-re

Százszázalékos teljesítménnyel csoportelső lett, s ezzel már biztos világbajnoki szereplő a magyar nőivízilabda-válogatott, amely 8-4-re verte a németeket az A jelű kvartett csütörtök esti zárómeccsén, a madridi vb-kvalifikációs sorozaton.

A csoport, harmadik játéknap:
Magyarország - Németország 8-4

Mivel a júliusi montreali világbajnokságra a spanyol fővárosban zajló torna első négy helyezettje jut ki, Faragó Tamás szövetségi kapitány együttese a további eredményektől függetlenül ott lesz a kanadai nagyvárosban rendezendő pólós csúcstalálkozón.

Győzelmével - amely elsősorban a kiváló védekezésnek, különösen Tóth II Andrea szenzációs kapusteljesítményének köszönhető - a csapat péntekre csoportelsősége révén szabadnapot szerzett magának, a B betűjelű kvartett győztesével egyetemben ugyanis egyenes ágon masírozott be az elődöntőbe. Négy közé kerülnek még a második és harmadik helyezettek pénteki keresztbejátszásának nyertesei.

A magyar válogatott szombat kora délután minden valószínűség szerint a spanyol együttessel meccselhet a vasárnapi döntőbe jutásért.