Vágólapra másolva!
Megfogyatkozott a nőikézilabda-bajnokság mezőnye, ugyanis az Esztergomi KSE február 24-én, csütörtökön hivatalosan is belejelentette, visszalép az NB I-es felnőtt és ifjúsági bajnokságtól.

Sokat fordult a világ az Esztergom nőikézilabda-csapatával az elmúlt másfél évben. 2003. szeptember 28-án az együttes még világszenzációnak számító eredményt, 34-29-es győzelmet ért el a klasszisok egész sorát felvonultató osztrák Hypo Niederösterreich ellen, s ha ezt értékeljük a csúcspontként, akkor a 2005. február 24-ét vehetjük a poklok poklának.

Az Esztergomi KSE vezetősége ugyanis csütörtökön hivatalosan is belejelentette, visszalép az NB I-es felnőtt és ifjúsági bajnokságtól.

A problémát már lehetett érezni tavaly is, a sikercsapat lassan széthullott, Laurencz László vezetőedző Debrecenbe szerződött, a mostani szezonra gyakorlatilag az is kérdésessé vált, egy-egy bajnoki mérkőzésre összejön-e a kezdőcsapat.

Fizetést sem Németh Sándor szakvezető, sem a játékosok nem kaptak, a süllyedő hajón mindössze Éber István ügyvezető és egy segítője maradt. A hét végén még úgy tűnt, a bajnokság alapszakaszából hátralévő három meccset lejátssza a gárda - a visszalépéssel azonban kiderült, már ez sem valósulhat meg.

Éber István, a klubot működtető kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta, olyan pénzügyi helyzetbe kerültek, amely végén nem maradt más megoldás. "A serdülő és a 12 éven aluli csapatot szeretnénk megtartani. Ezek azok az értékek, amiket meg kell őrizni, hogy a sportág ne szűnjön meg a városban, és lehessen rá építeni. Nagyon sajnáljuk a felnőtt és ifjúsági gárda visszaléptetését, de egyszerűn nincs már pénz például az edzésekhez nélkülözhetetlen terem bérlésére vagy az utazásra" - panaszolta Éber.

Katona Sándor, a szövetség versenyigazgatója a távirati irodának úgy nyilatkozott, hogy az Esztergom két együttesének eddigi valamennyi eredményét törlik. Ezen kívül a felnőtt csapat visszalépési büntetése 1,5 millió, az ifjúságié pedig 100 ezer forint. Annak tükrében, hogy a klubot működtető kft. ellen fizetésképtelenség miatt felszámolási eljárás kezdődik, szinte behajthatatlan követelésnek minősül az összesen 1,6 millió forintos szövetségi bírság.

A felnőttek visszalépése nem borítja fel a tabellát, ugyanis az eddigi 19 fordulóban csak egyszer, október 23-án szereztek pontot, mégpedig a Pécs otthonában.

Információink szerint az őszi folytatással kapcsolatban felmerült az is, hogy csak utánpótláscsapatokkal foglalkoznak majd Esztergomban.